Σε δημοπρασία η τελευταία πραγματική Lamborghini

Σε δημοπρασία η τελευταία πραγματική Lamborghini

Αυτή η Diablo SV είναι η τελευταία των 90’s, πριν οι Γερμανοί πατήσουν πόδι στο μικρό ιταλικό εργοστάσιο.

Ακόμη και μεταξύ των σπάνιων υπεραυτοκινήτων, κάποια είναι πιο σπάνια και ξεχωριστά. Όπως αυτή η Lamborghini Diablo SV που βγαίνει σε δημοπρασία από την Silverstone Auctions. Είναι η τελευταία του 20ου αιώνα. Εκείνη την εποχή η VW είχε ήδη αναλάβει τον οικονομικό έλεγχο, αλλά όχι την διεύθυνση καθώς η πλήρης εξαγορά δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί.

Τα αρχικά SV (Super Veloce) προσδιορίζουν την ελαφρύτερη, ακόμη πιο σκληροπυρηνική έκδοση της Diablo. Με 517 PS και κυρίως, χωρίς την τετρακίνηση της VT. Είναι από τις αγαπημένες του Valentino Balboni, του θρυλικού δοκιμαστή της Lamborghini που είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε όταν ήρθε στην Ελλάδα καλεσμένος της λέσχης ιδιοκτητών supercars, SevenRoads.

Είτε συμφωνείς είτε όχι με τον ισχυρισμό ότι αυτή είναι η τελευταία πραγματική Lamborghini, η Diablo SV είναι ένα υπέροχο οδηγικό μηχάνημα και ένα αντικείμενο σπάνιας οικονομικής και συναισθηματικής αξίας. Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι δεξιοτίμονο και έχει κάνει 51.800 km. Το αμάξωμα και η ανάρτηση έχουν αποκατασταθεί πλήρως το 2013. Είναι επίσης το μόνο δείγμα με το συγκεκριμένο πορτοκαλοκόκκινο χρώμα τριπλής επίστρωσης. Το εσωτερικό είναι ντυμένο με συνδυασμό alcantara και δέρματος, σε μαύρο χρώμα.

Το αυτοκίνητο θα δημοπρατηθεί στις 6 Μαρτίου και η εταιρεία πιστεύει ότι η τιμή της θα αγγίξει τα €250.000.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube