GM: Ξανά στη γραμμή παραγωγής το Bolt EV

GM: Ξανά στη γραμμή παραγωγής το Bolt EV

Η GM ανακοίνωσε την επανέναρξη της παραγωγής του Bolt EV στις 4 Απρίλη παρά τις φήμες που το ήθελαν να περνάει μια για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Μετά τα πολλά προβλήματα ανάφλεξης στο σύστημα των μπαταριών του και την διακοπή της παραγωγής του από τη GM, το Bolt EV, επιστρέφει στο προσκήνιο. Όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός όμιλος, το πρόβλημα λύθηκε και το compact ηλεκτρικό μοντέλο μπαίνει ξανά στη γραμμή παραγωγής στις 4 Απριλίου.  

Η συγκεκριμένη ιστορία με το Bolt EV είχε «πονέσει» πολύ τη GM, όντας μία από τις μεγαλύτερες ανακλήσεις που έχει κάνει ποτέ στην ιστορία της. Πέραν βέβαια του κύρους του ομίλου που επλήγει σημαντικά μεγάλη ήταν και η «χασούρα» σε χρήμα. Η ανάκληση κόστισε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια, με το μεγαλύτερο μέρος βέβαια αυτού του ποσού να καταβάλλεται από την LG Energy Solution, την εταιρεία δηλαδή που κατασκεύασε τις μπαταρίες.

bolt ev

Έπειτα από έρευνα μηνών, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν κάποιες ελαττωματικές κυψέλες στις μπαταρίες που υπερθερμαίνονταν με αποτέλεσμα να προκαλούν ανάφλεξη σε ολόκληρη τη συστοιχία. Ίδια πάνω κάτω προβλήματα αντιμετώπισε και η Hyundai με το ηλεκτρικό Kona. Αμφότεροι, χρησιμοποίησαν τις ίδιες μπαταρίες, από το ίδιο προμηθευτή. 

Η GM θα συνεχίσει την παραγωγή του Bolt EV μέχρι το 2024. Από εκεί και πέρα το εργοστάσιο στο Orion θα ξεκινήσει την παραγωγή των νέων ηλεκτρικών μοντέλων του ομίλου όπως το Chevrolet Silverado EV, το GMC Sierra EV κ.α.. Η GM έχει θέσει ως στόχο την παραγωγή 360.000 μονάδων ετησίως για τα ηλεκτρικά της pick-up.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube