Γερμανία: Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας ντίζελ, ακόμη και σε αυτοκινητόδρομο

Γερμανία: Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας ντίζελ, ακόμη και σε αυτοκινητόδρομο

Στις πόλεις Gelsenkirchen και Essen, συμπεριλαμβανομένου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Α40.

Γερμανικό διοικητικό δικαστήριο αποφάσισε πως το κρατίδιο της  Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας πρέπει να απαγορεύσει την κυκλοφορία σε  παλαιότερα οχήματα ντίζελ από τις πόλεις Gelsenkirchen και Essen, συμπεριλαμβανομένου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Α40. Οι πόλεις βρίσκονται στην περιοχή του Ρουρ, μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γερμανίας.
Το στοιχεία για απαγόρευση κυκλοφορίας σε αυτοκινητόδρομο εμφανίζεται για πρώτη φορά και θα τεθεί σε ισχύ την επόμενη χρονιά. Η απόφαση ελήφθη μετά από προσφυγή στη Δικαιοσύνη  από την ομάδα περιβαλλοντικών λόμπι του DUH.
Ο δικηγόρος του DUH, o  Remo Klinger,  επαίνεσε την απόφαση, λέγοντας ότι "ο καθαρός αέρας είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα που πρέπει να εγγυηθεί το κράτος".

Nα θυμίσουμε πως άλλες γερμανικές πόλεις που έχουν επιβάλλει επίσης επιλεγμένες απαγορεύσεις ή αναμένουν τα αποτελέσματα των προσφυγών σε προτεινόμενες απαγορεύσεις, είναι η Φρανκφούρτη, το Άαχεν, το Βερολίνο, η Στουτγάρδη, η Κολωνία, η Βόννη, το Ντίσελντορφ και το Μάιντς.

Όλες οι παραπάνω αποφάσεις ελήφθησαν ύστερα από μια αρχική απόφαση-ορόσημο από το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γερμανίας το Φεβρουάριο που άνοιξε το χορό των προσφυγών και των απαγορεύσεων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube