Genovation GXE: Το ταχύτερο ηλεκτρικό στον κόσμο [video]

Genovation GXE: Το ταχύτερο ηλεκτρικό στον κόσμο [video]

Έπιασε τα 338,28 km/h στον αεροδιάδρομο του Kennedy Space Center.

Το Genovation GXE έγινε το ταχύτερο ηλεκτρικό όχημα που είναι νόμιμο για χρήση στο δρόμο, πετυχαίνοντας τελική ταχύτητα 338,28 km/h (209 mph) στον αεροδιάδρομο του Kennedy Space Center στη Florida, με οδηγό τον Johnny Bohmer. Να θυμίσουμε πως το προηγούμενο μοντέλο της εταιρείας που βασιζόταν στην Corvette C6, είχε πιάσει τα 330 km/h το 2016.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: To Genovation GXE είναι μια ηλεκτρική Corvette [video]

Όπως είναι εμφανές, το τελευταίο GXE βασίζεται Chevrolet Corvette C7 όμως στη θέση του κινητήρα V8 6,2 λίτρων έχουν τοποθετηθεί πέντε πακέτα μπαταριών που τροφοδοτούν με ενέργεια δύο ηλεκτροκινήτηρες. Η συνολική απόδοση φτάνει τους 800 PS (600 kW) και τα 950 Nm ροπής. Το GXE ζυγίζει λίγο πάνω από 2 τόννους, με κατανομή βάρους 50/50 στους δύο άξονες. Παρά τη μετατροπή του σε ηλεκτρικό, το μοντέλο διατηρεί το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της Corvette C7.

GXE

Σε σχέση με την Corvette στην οποία βασίζεται, το GXE έχει εκτενέστερη χρήση ανθρακονημάτων στον εμπρός προφυλακτήρα, τις ζάντες και την ανασχεδιασμένη ουρά. Για να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ, από το όχημα αφαιρέθηκε η γιγαντιαία φτερούγα, έγιναν μικρές αλλαγές στο σχεδιασμό του σπλίτερ και του διαχύτη, ενώ η ανάρτηση απέκτησε πιο σκληρή ρύθμιση.

Παρόλο που την ημέρα της απόπειρας επικρατούσαν ισχυροί πλευρικοί άνεμοι, το GXE κατάφερε να πάρει τον τίτλο του ταχύτερου ηλεκτρικού οχήματος δρόμου, με τον οργανισμό International Mile Racing Association να επιβεβαιώνει το ρεκόρ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: $750.000 η τιμή της ηλεκτρικής Corvette

Το 2018, η Genovation ανακοίνωσε πως είχε σκοπό να κατασκευάσει 75 GXE, ζητώντας $750.000 για τη μετατροπή, συν το κόστος της προμήθειας της Corvette, παρόλα αυτά δε γνωρίζουμε πόσοι πελάτες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube