Νέο «ρεκόρ» ταχύτητας EV από αμιγώς ηλεκτρική Corvette [video]

Νέο «ρεκόρ» ταχύτητας EV από αμιγώς ηλεκτρική Corvette [video]

Το Genovation Extreme Electric Car (GXE) έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά για τα νομίμως κυκλοφορούντα στο δρόμο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πιάνοντας 330 km/h.

Ένα αμιγώς ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο, βασισμένο στη Chevrolet Corvette, έθεσε το νέο ρεκόρ ταχύτητας για την κατηγορία του ταχύτερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου παραγωγής. Το Genovation GX πέτυχε ανώτατη ταχύτητα 330,9 km/h στο Kennedy Space Center, στη Florida.

Η ταχύτητα του ρεκόρ του Genovation Extreme Electric, που ξεκίνησε τη ζωή του ως μια βενζινοκίνητη C6 Corvette ZO6 λέγεται ότι πιστοποιήθηκε από την International Mile Racing Association.

Η Corvette για να μετατραπεί σε αμιγώς ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο από μια ομάδα μηχανικών με έδρα τα κεντρικά της εταιρείας Genovation, κοντά στο Washington DC, πέταξε τον 7λιτρο V8 των 513 PS προς χάρη δύο ηλεκτρομοτέρ που αποδίδουν σε συνδυασμό 670 PS και 83,0 kgm. Αντί να τοποθετήσουν από ένα μοτέρ σε κάθε άξονα, κατά το πρότυπο του Tesla στο Model S, το GXE είναι πισωκίνητο και συνδυάζει και τους δύο ηλεκτροκινητήρες για να γυρίζουν τον ένα άξονα που καταλήγει στο 6άρι χειροκίνητο σασμάν της Corvette. Ένας μετατροπέας δε χρησιμοποιείται για να μειώσει τις στροφές και να προφυλάξει έτσι τη μετάδοση της Chevrolet.



Αρχικά η σκέψη ήταν να τοποθετηθεί ένας απλός μειωτήρας, αλλά αυτό θα απέβαινε εις βάρος της επίδοσης 0-100 km/h, είπαν οι μηχανικοί του πρότζεκτ.

Την τροφοδοσία των δύο ηλεκτροκινητήρων έχει αναλάβει μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου 44kWh, που όπως λέει η Genovation δίνει αυτονομία περίπου 210 km. Σε κανονική χρήση στο δρόμο, το GXE μπορεί να οδηγηθεί με στο κιβώτιο παντού, ενώ οι έξι ταχύτητες χρησιμοποιήθηκαν μόνο για την επίτευξη του ρεκόρ.

Το ρεκόρ που έσπασε το GXE με 330,9 km/h ήταν τα 300,6 km/h που πέτυχε πέρυσι… πάλι το GXE. Και στις δύο περιπτώσεις οδηγούσε ο οδηγός αγώνων Johnny Bohmer.

Είναι κατανοητό ότι ούτε αυτό το ρεκόρ ούτε το προηγούμενο έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα από τα Guinness World Records. Το τελευταίο πιστοποιημένο ρεκόρ, που κατά κάποιο τρόπο επαληθεύεται ως το ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά από ηλεκτρικό όχημα, ήταν και παραμένει με την ασύλληπτη ταχύτητα των 495,1 km/h.

Το ρεκόρ επετεύχθη το 2010 στα Bonneville Salt Flats από το Venturi Buckeye Bullet 2 που εξέλιξαν οι φοιτητές μηχανολογίας του Ohio State University. Αλλά προφανώς και ήταν μακράν από το να χαρακτηριστεί «road legal».

Η Genovation λέει ότι θα δημιουργήσει μια αναμνηστική έκδοση περιορισμένης παραγωγής του GXE που θα διατεθεί προς πώληση το προσεχές φθινόπωρο.

[Πηγή Genovation]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube