$750.000 η τιμή της ηλεκτρικής Corvette

$750.000 η τιμή της ηλεκτρικής Corvette

Το Genovation Extreme Electric Car (GXE) που έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά για τα νομίμως κυκλοφορούντα στο δρόμο ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιάνοντας 330 km/h, μπαίνει στην παραγωγή και κοστίζει $750 χιλιάρικα!

To τιμ που δημιούργησε το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με άδεια κυκλοφορίας –μετρήθηκε στα 330,9 km- άρχισε να δέχεται προ-παραγγελίες για την επερχόμενη Corvette τους που βασίζεται πάνω στο μοντέλο C7.

H στάνταρ Corvette με το V8 είναι ένα γρήγορο, ηχηρό και εξωτικό αυτοκίνητο, αλλά το ίδιο είναι και η GXE της Genovation, αν εξαιρέσεις το ηχηρό κομμάτι. Αυτή η μικρή εταιρεία εκμεταλλεύτηκε την τεχνογνωσία από την προηγούμενη δημιουργία της (που δεν ήταν νόμιμη για κυκλοφορία στο δρόμο) και το στρίμωξε κάτω από το καπό αυτής της C7 Corvette Gran Sport.

Το αποτέλεσμα είναι ένα οικείο αυτοκίνητο, με… ανοίκεια χαρακτηριστικά που αποδίδει 670 PS και 83,0 και χάρη σε ένα κορυφαίο σύστημα διαχείρισης μπαταριών, εναλλακτών, μπαταριών και ηλεκτρομοτοτέρ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο «ρεκόρ» ταχύτητας EV από αμιγώς ηλεκτρική Corvette [video]

Το GXE έχει αυτονομία μόνο 210 km με νορμάλ οδήγηση και προφανώς όταν πιέσεις το αυτοκίνητο αυτή θα μειώνεται δραματικά. Αλλά από την άλλη, η κατανομή του βάρους είναι 50:50 ανάμεσα στους άξονες που σε συνδυασμό με το χαμηλό κέντρο βάρους αποτελούν εχέγγυα για τη σίγουρη ευχαρίστηση του ανθρώπου που θα βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

Εξωτερικά, το GXE διαφοροποιείται από τη στάνταρ Corvette χάρη στα τέσσερα στρογγυλά πίσω φώτα, που κρατούν ζωντανή την παράδοση των ’vette, και τον ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα.



Συνολικά θα κατασκευαστούν μόνο 75 αυτοκίνητα και καθένα από αυτά θα κοστίζει $750.000. Μπορεί να ακούγεται ακριβό –και είναι!-, αλλά σύμφωνα με τη Genovation κάθε αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται όπως το επιθυμεί ο πελάτης, με βάση το εξατομικευμένο ντιζάιν και τις επιθυμίες στον εξοπλισμό. Και φυσικά, το «προνόμιο» να είσαι ένας από τους 75 που θα έχει πιάσει τιμόνι ηλεκτρικής Corvette.

Όποιος ενδιαφέρεται ας ξεκινήσει με μια κατάθεση $250.000 για προκαταβολή και τα υπόλοιπα από το 2019 με την παραλαβή. Ύστερα από την παραγγελία απαιτούνται δύο χρόνια περίοδος σχεδιασμού και ένας χρόνος για την κατασκευή.

[Πηγή genovation]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube