General Motors:  Απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων με σκοπό την οικονομική ανασυγκρότηση [video]

General Motors:  Απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων με σκοπό την οικονομική ανασυγκρότηση [video]

Στόχος σε βάθος διετίας η εξοικονόμηση 6 δισ δολαρίων.

Η General Motors θέλοντας να προλάβει μια νέα οικονομική κρίση προχωρά σε λήψη δραστικών μέτρων περικοπών που περιλαμβάνει κλείσιμο 7 εργοστασίων και την απόλυση του 15% των εργαζομένων της. Η μείωση προσωπικού- όπως αναφέρεται  στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας – αφορά πρωτίστως το διοικητικό κομμάτι που θα περικοπεί κατά 25%. Την ίδια στιγμή η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 18.000 εργαζόμενούς της.
Με τις κινήσεις αυτές η GM ελπίζει να εξοικονομήσει ποσό της τάξης των 6 δις δολαρίων σε βάθος διετίας.
Από τα επτά εργοστάσια που θα κλείσουν, τα πέντε που εδρεύουν σε ΗΠΑ και Καναδά θα δουν τις δραστηριότητές τους να σταματούν μέσα στο 2019, και άλλα δύο προς το τέλος της χρονιάς, την ώρα που ήδη έχει διακόψει τις εργασίες του το εργοστάσιο της εταιρείας στο Gunsan της Κορέας.

gm

Η Mary Barra (φωτό), Διευθύνων Σύμβουλος της General Motors, δήλωσε: «Τα βήματα που κάνουμε σήμερα μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε τον μετασχηματισμό της εταιρείας, ώστε να είμαστε πιο ευέλικτοι, ανθεκτικοί στις προκλήσεις και κερδοφόροι. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να προβλέψουμε τις αλλαγές της αγοράς και τις προτιμήσεις των καταναλωτών ώστε η εταιρεία μας να είναι σε καλή θέση μακροπρόθεσμα».

Ακολουθώντας κατά κάποιο τρόπο το δρόμο της  Ford, η GM θα σταματήσει την παραγωγή αρκετών sedans, συμπεριλαμβανομένου του Chevrolet Cruze και του Cadillac CT6.
Την ίδια στιγμή σκοπεύει να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων μοντέλων με τα οποία θέλει να «χτυπήσει» την κινεζική αγορά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube