Το Gaydon ανακοινώνει την επιστροφή της Aston Martin Vantage V12 [video]

Το Gaydon ανακοινώνει την επιστροφή της Aston Martin Vantage V12 [video]

H βρετανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα video με τον ήχο της Aston Martin Vantage V12, δημιουργώντας υποψίες ότι πρόκειται για την τελευταία φορά που θα χρησιμοποιηθεί το χαρισματικό αυτό μοτέρ.

Aston Martin Vantage V12

Η βρετανική εταιρεία με έδρα το Gaydon έδωσε στη δημοσιότητα video με τον εξωπραγματικό ήχο της νέας Aston Martin Vantage V12 η οποία θα κάνει ντεμπούτο το 2022.

Για να περιγράψει τη νέα Aston Martin Vantage V12, η εταιρία χρησιμοποίησε την φράση «Δεν πρόκειται για μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής, πρόκειται για την τελευταία έκδοση». Δημιουργώντας έτσι υποψίες ότι το μοντέλο θα σημάνει και τους τίτλους τέλους του βρετανικού 12κύλινδρου συνόλου.

Aston Martin Vantage V12 S

Τα τελευταία χρόνια, η Aston Martin έχει τοποθετήσει σε όλα τα μοντέλα της τον V8 της AMG, με τον δικό της V12 να περνάει σε δεύτερη μοίρα. Σε συνδυασμό με την υπόσχεση να εξηλεκτρίσει την γκάμα της μέχρι το 2030, αλλά και τους ολοένα αυστηρότερους κανονισμούς ρύπων στην Ευρώπη, το τέλος φαίνεται να πλησιάζει για τον V12.

Ήδη στην Κίνα, η DBX διατίθεται με ένα μοτέρ i6 που συνδυάζεται με ένα ήπια υβριδικό σύστημα. Στην ευρωπαϊκή αγορά, το βρετανικό SUV θα κυκλοφορήσει σύντομα και σε έκδοση plug-in.

To video της βρετανικής εταιρείας κλείνει με τη φράση «Ποτέ μην αποχωρήσεις σιωπηρά». Έντονες είναι οι φήμες που θέλουν τη νέα και τελευταία Vantage με 12 κυλίνδρους να φιλοξενεί τον κινητήρα από την V12 Speedster και να ονομάζεται V12 RS. Θυμίζουμε ότι στο υπεραυτοκίνητο χωρίς οροφή ο twin turbo V12 των 5,2 λίτρων αποδίδει 700 PS και 753 Nm.

Aston Martin V12 Speedster, Aston Martin Vantage V12

O ερχομός της νέας Aston Martin Vantage V12 θα συνδυαστεί και με τις τελευταίες στιλιστικές επεμβάσεις στο σπόρτσκαρ από το Gaydon

Πριν εξηλεκτριστεί πλήρως το 2025, εικάζεται ότι η Vantage θα διατεθεί και σε έκδοση plug-in η οποία θα δανειστεί το σύστημα κινητήρα-μετάδοσης από την νέα γενιά της Mercedes C63 AMG.

Για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι το ντεμπούτο της το 2022. Και καθώς η νέα Aston Martin Vantage V12 θα αποτελέσει το τελευταίο κεφάλαιο για τον βρετανικό V12, αναμένεται να διατεθεί στην αγορά και με την ανάλογη τιμή!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube