Γαλλική αγορά: 100.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε κυκλοφορία

Γαλλική αγορά: 100.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε κυκλοφορία

Είναι πλέον επίσημο, η Γαλλία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα στην ηλεκτρική αυτοκίνηση, ξεπερνώντας τη Νορβηγία.

Η Γαλλία πέρασε στην pôle position της ηλεκτροκίνησης ξεπερνώντας ένα σημαντικό όριο. Αυτό των 100.000 κυκλοφορούντων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ένα αυτοκίνητο στα 380 σε κυκλοφορία στη Γαλλία είναι ηλεκτρικό, σύμφωνα με τις στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η AAA Data, ειδική στη στατιστική. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Γαλλία είναι μακράν η πιο ενεργή ευρωπαϊκή χώρα για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, καθώς το ένα τρίτο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ταξινομούνται στην Ευρώπη, παίρνει γαλλικές πινακίδες.
 

Φυσικά αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη, στο μέτρο που η Γαλλία ήταν η πρώτη χώρα που έδωσε σημαντική κρατική ενίσχυση και κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Επιπλέον, η εθνική βιομηχανία και ειδικά η Renault επικεντρώθηκε από νωρίς σε αυτόν τον τύπο αυτοκίνησης όταν άλλες μάρκες δεν το είχαν σκεφτεί καν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ηλεκτρικά όλα τα καινούργια αυτοκίνητα στη Νορβηγία το 2025

Σήμερα, το παιχνίδι αλλάζει, καθώς ο κάθε κατασκευαστής με τον έναν ή τον άλλο τρόπο φτιάχνει αυτοκίνητα με μπαταρίες, οπότε αυτό θα αλλάξει άρδην τους συσχετισμούς μεταξύ θερμικών και EV στα χρόνια που έρχονται. Αλλά εν τω μεταξύ, η Γαλλία έχει γίνει η πρώτη χώρα σε αυτόν τον τύπο αυτοκινήτου. Ειδικότερα, τα διαμερίσματα των Hauts-de-Seine, Seine-Maritime, Isère, Rhone, Haut et Bas-Rhin και Alpes-Maritimes είναι τα πιο εξηλεκτρισμένα της Γαλλίας.

Είναι ακόμη εξίσου ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι η αγορά του EV διπλασιάστηκε μεταξύ 2014 και 2016 στη Γαλλία, κυρίως με την ώθηση του Tesla. Αλλά με 27.307 ταξινομήσεις τον περασμένο χρόνο χρειάζεται να σημειώσουμε επίσης ότι πρόκειται για σταγόνα στον ωκεανό, καθώς η γαλλική αγορά αυτοκινήτου αγγίζει τα δύο εκατομμύρια μονάδες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube