Ford Ranger Raptor μπαίνει στo Guinness με τις δύο ρόδες [video]

Ford Ranger Raptor μπαίνει στo Guinness με τις δύο ρόδες [video]

Βρετανός μπαίνει στα ρεκόρ Guinness για το πιο στενό πέρασμα pick-up σε δύο ρόδες. Όλα αυτά στο τιμόνι ενός Ford Range Raptor.

Ford Ranger Raptor

Ο διάσημος Βρετανός κασκαντέρ, Paul Swift, πρόσθεσε άλλο ένα ρεκόρ Guinness στη συλλογή του, περνώντας ένα θηριώδες Ford Ranger Raptor μέσα από ένα κενό πλάτους μόλις 88 cm. Αυτό το επίτευγμα σηματοδοτεί το πιο στενό πέρασμα που έχει πραγματοποιήσει ποτέ από ένα pick-up σε δύο τροχούς.

Το ρεκόρ δεν είναι απόλυτο, αλλά καθορίζεται συνυπολογίζοντας το πλάτος του κενού ανάμεσα στα δύο εμπόδια σε σχέση με το ύψος του οχήματος. Το προηγούμενο ρεκόρ καταρρίφθηκε κατά ένα μόλις εκατοστό.

Μουρλοκομείο από κούνια, ο Paul Swift καταρρίπτει το ρεκόρ Guinness του πιο στενού περάσματος για pick-up σε δύο ρόδες

Αν και το κάνει να φαίνεται εύκολο, ο Βρετανός δηλώνει ότι αντιμετώπισε σημαντικές δυσκολίες για να τα καταφέρει κι ότι προηγήθηκαν κάμποσες αποτυχημένες προσπάθειες.

Πρώτον, οι δυσμενείς άνεμοι αποτέλεσαν σημαντικό εμπόδιο, ενώ και το ίδιο το όχημα δεν ήταν ό,τι πιο αρμόζον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Ford Ranger Raptor 3.0 V6 EcoBoost 292 PS

Το βάρος του Ford Ranger Raptor ανάγκασαν τον Swift και την ομάδα του να ενισχύσουν τη ράμπα που σήκωσε την αριστερή πλευρά του οχήματος στον αέρα. Επιπλέον, η απόσταση από το έδαφος έκανε δυσχερέστερη τη διατήρηση του pick-up στους δύο τροχούς. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα 5 πιο περίεργα αυτοκινητικά ρεκόρ του Guinness Book 2024

Ωστόσο, η στιβαρή κατασκευή του αμερικανικού off-roader σήμαινε ότι μπορεί να προσγειώνεται με δύναμη πίσω στους τροχούς του χωρίς ανησυχία.

«Έχω χρησιμοποιήσει το ίδιο αυτοκίνητο σε αρκετά ακόμα ακροβατικά κόλπα, σε διάφορα γυρίσματα που έχουμε κάνει με την ομάδα μου», σχολίασε ο Swift, «κι είναι πραγματικά άτρωτο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ημιφορτηγό σημείωσε ρεκόρ για οδήγηση στους δύο τροχούς

Εκτός από το πρόσφατο επίτευγμα, ο Swift έχει μακρά ιστορία στην κατοχύρωση ρεκόρ Guinness. 

Τα προηγούμενα ρεκόρ του περιλαμβάνουν το πιο στενό παράλληλο παρκάρισμα με ηλεκτρικό όχημα και τα περισσότερα donuts σε ένα λεπτό γύρω από μια μοτοσικλέτα ενώ έκανε σούζα. 

Ford Ranger Raptor

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι μιλάμε για μεγάλο μουρλοκομείο. Το οποίο μάλλον είναι κληρονομικό, αφού κι ο πατέρας του ήταν επίσης οδηγός κασκαντέρ. 

Ίσως για αυτό έβρισκε φυσιολογικό το να οδηγεί ο Paul το χλοοκοπτικό της οικογένειας στην αυλή του σπιτιού τους. Σε δύο τροχούς, ενώ ήταν μόλις επτά χρονών!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube