Τα 5 πιο περίεργα αυτοκινητικά ρεκόρ του Guinness Book 2024

Τα 5 πιο περίεργα αυτοκινητικά ρεκόρ του Guinness Book 2024

Η έκδοση του Guinness Book για το 2024 είναι διαθέσιμη στα βιβλιοπωλεία, με το μερίδιο των ρεκόρ να είναι τόσο απίστευτο όσο και θεαματικό, ιδιαίτερα στον τομέα τoυ αυτοκινήτου. Επιλέγουμε πέντε από αυτά.

Guinness Book 2024

Τα μηχανοκίνητα αθλήματα και οι επίσημοι αγώνες δεν αποτελούν το μοναδικό πεδίο για την καταγραφή ρεκόρ στο Guinness Book.

Υπάρχουν και άλλα που ξεχωρίζουν για τη φαντασία και την επίδοση και απόδοσή τους σε τομείς που ούτε θα μπορούσες να τους σκεφτείς. Οπότε γι’ αυτό και εκδίδεται κάθε χρόνο το Guinness World Records.

Την έκδοση του Guinness Book για το 2024 θα τη βρείτε στα βιβλιοπωλεία έναντι €32,94

Guinness Book

Αυτά είναι λοιπόν τα πέντε πιο κουλά ρεκόρ που διαλέξαμε από τον τομέα της αυτοκίνησης. Μαζί και τα video τους. 

Το πιο γρήγορο ασθενοφόρο (και το πιο ακριβό)
Εδώ έχουμε ένα νοσοκομειακό, τύφλα να ’χουν τα σούπερκαρ. Στις 29 Ιανουαρίου 2022, το Lykan Hypersport που ονομάζεται «Hypersport Responder» έγινε το ταχύτερο ασθενοφόρο στον κόσμο σε υπηρεσία. Πιάνοντας ταχύτητα 395 km/h που καταγράφηκε στο Dubaï στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Με κινητήρα έναν επίπεδο διτούρμπινο 6κύλινδρο μοτέρ 3,7 λίτρων της Ruf που αποδίδει 740 ίππους, αυτό το σούπερ ασθενοφόρο κατασκευάστηκε σε επτά κομμάτια και έκανε επίσης την εμφάνισή του στην ταινία Fast and Furious 7. Όσο για την τιμή του, να σας πούμε ότι κοστίζει πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ.


Παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας με Monster Truck
Θα μπορούσε να αγωνιστεί για το ρεκόρ βάρους, αλλά προτίμησε την ταχύτητα. Το ταχύτερο Monster Truck στον κόσμο έφτασε τα 163,89 km/h στο Norwalk της Πολιτείας του Ohio στις 6 Αυγούστου του 2022 με τον Joe Sylvester στο τιμόνι. Peace of cake για τον Αμερικανό οδηγό, ο οποίος επίσης μόλις κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο άλμα σε Monster Truck πριν από σχεδόν 1.5 μήνα, την 1η Σεπτεμβρίου, με μια εντυπωσιακή «πτήση» μήκους 72,38 m!


Τα περισσότερα αυτοκίνητα τραβηγμένα με τα δόντια
Μην το τολμήσετε ούτε με Matchbox στο σπίτι! Μπορεί να χάσετε κάποιο δόντι. Ο Ουκρανός Dmytro Hrunskyi κατέχει πολλά ρεκόρ που έχουν σχέση με το σαγόνι και την οδοντοστοιχία του, στα οποία περιλαμβάνεται και αυτό του βαρύτερου τρένου που τραβήχτηκε με τα δόντια. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, καθώς κατέχει το ρεκόρ ρυμούλκησης αυτοκινήτου με τα δόντια για πάνω από 30 μέτρα σε χρόνο 15,63”. Και αυτή του μεγαλύτερου αριθμού αυτοκινήτων που ρυμουλκήθηκαν, πάλι με τα δόντια, και βρέθηκε στο Guinness Book 2024. Ο Ουκρανός «Κυναίγειρος» τράβηξε έξι αυτοκίνητα με τις ατσάλινες γνάθους του. Καθένα από αυτά με τον οδηγό μέσα, αθροίζοντας στο σύνολο πάνω από 7.604 kg.


Η ταχύτερη αλλαγή λάστιχου σε κινούμενο αυτοκίνητο
Γιατί να σταματήσεις για να αλλάξεις λάστιχο αφού μπορείς να το κάνεις εν κινήσει; Δύο Ιταλοί, ο Manuel Zoldan και ο Gianluca Folco, μπήκαν στο Guinness Book 2024 όχι απλώς για την αλλαγή, αλλά διότι τους πήρε μόλις 1’ 17” 640. Rεκόρ που καταγράφηκε στις 4 Φεβρουαρίου του 2022 στα γυρίσματα της τηλεοπτικής εκπομπής «Lo Show Dei Record» στο Μιλάνο της Ιταλίας.


To πιο στενό πέρασμα με τράκτορα στους δύο τροχούς
Έχουμε δει όλοι μας το ζοριλίκι για οδηγούς βαρέων οχημάτων με ή χωρίς ρυμουλκούμενο όταν πρέπει να κάνουν μανούβρα σε περιορισμένο χώρο. Αν όμως είσαι μόνο με τον τράκτορα και συναντήσεις ένα πολύ στενό πέρασμα; Ή παρκαρισμένα αυτοκίνητα και από τις δύο πλευρές του δρόμου και δεν χωράς; Τι κάνεις, γυρίζεις πίσω; Ο Marco Davide Giony σκέφτηκε τη λύση. Να σηκώσει τον τράκτορα στις δύο ρόδες. Στις 14 Δεκεμβρίου 2022, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της τηλεοπτικής εκπομπής «Lo Show Dei Record», στην πίστα της Monza, ο Ιταλός κατάφερε να περάσει τον τράκτορά του για απόσταση 10 μέτρων σε ένα χώρο πλάτους μόλις 3,8 m. Πραγματικές συμπληγάδες, λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις του οχήματος.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube