Ημιφορτηγό σημείωσε ρεκόρ για οδήγηση στους δύο τροχούς

Ημιφορτηγό σημείωσε ρεκόρ για οδήγηση στους δύο τροχούς

Ημιφορτηγό αψηφά τους νόμους της Φυσικής, αλλά μην το δοκιμάσετε στο σπίτι — ή στον αυτοκινητόδρομο.

ημιφορτηγό Guinness

Η οδήγηση ενός αυτοκινήτου σε δύο τροχούς είναι ένα δημοφιλές κόλπο. Το να κάνεις όμως το ίδιο με ένα ημιφορτηγό είναι πολύ πιο εντυπωσιακό. Ο Ιταλός κασκαντέρ Marco Davide Giony το κατάφερε και μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness.

Ο 43χρονος κασκαντέρ κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ οδηγώντας ένα HGV ημιφορτηγό της Renault. Σήκωσε το όχημα στους δύο τροχούς χρησιμοποιώντας μια ράμπα και στη συνέχεια το πέρασε μέσα από ένα κενό πλάτους μόλις 3,80 m.

Τα πλάνα κόβουν την ανάσα. Ο 43χρονος Ιταλός χειρίζεται το ημιφορτηγό όπως ένας πιτσιρικάς το ποδήλατό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους τέσσερις τροχούς, το ημιφορτηγό μπορούσε εύκολα να περάσει από το ίδιο κενό χωρίς πρόβλημα. Στις δύο ρόδες όμως, ήταν κάτι που έγινε για πρώτη φορά και του απονεμήθηκε το ρεκόρ για το «πιο στενό πέρασμα που διανύθηκε ποτέ από ένα HGV, σηκωμένο στους πλαϊνούς τροχούς του».

ημιφορτηγό Guinness

Ο Giony επέλεξε προφανώς να ανυψώσει τους δεξιούς τροχούς κατά τη διάρκεια των προσπαθειών του. Για να διασφαλιστεί το ρεκόρ, το ημιφορτηγό έπρεπε να περάσει μέσα από το κενό χωρίς να αγγίξει κανένα από τα πλαϊνά εμπόδια. Επιπλέον, έπρεπε να οδηγηθεί τουλάχιστον 10 m ακόμα και στη συνέχεια να ακινητοποιηθεί χωρίς να ανατραπεί.

Το ρεκόρ δεν επετεύχθη εύκολα. Η πρώτη προσπάθεια απέτυχε καθώς ο Giony στράφηκε προς τα αριστερά, χτυπώντας πολλά εμπόδια. Η δεύτερη απόπειρα κατέληξε με το ημιφορτηγό να προσγειώνεται πρόωρα στα δεξιά, αποτυγχάνοντας και πάλι. 

ημιφορτηγό Guinness

Η τρίτη φορά ήταν κι η φαρμακερή, με το ημιφορτηγό να πραγματοποιεί ένα πολύ ευθύβολο πέρασμα μέσα από τα εμπόδια και να προσγειώνεται σωστά και στους τέσσερις τροχούς. Τα πλάνα που καταγράφηκαν από το όχημα δείχνουν την εντυπωσιακά οριακή κλίση που είχε το HGV, με τις ζάντες σχεδόν να ξύνουν την άσφαλτο.

ημιφορτηγό Guinness

«Νιώθω ακόμα την αδρεναλίνη και το χέρι μου είναι πιασμένο», δήλωσε ο Giony αμέσως μετά το ρεκόρ σε ζωντανή τηλεόραση. Η προσπάθειά του προβλήθηκε στο Lo Show Dei Record, μια ιταλική τηλεοπτική εκπομπή που παρουσιάζει προσπάθειες κατάρριψης των Παγκόσμιων Ρεκόρ Guinness.

Ο Giony σχολίασε ότι το απαλό πόδι στο γκάζι ήταν το κλειδί για την αποφυγή των υπερβολικών ταλαντώσεων που χάλασαν τις δύο πρώτες του προσπάθειες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube