Ford F-Series, έπιασε τα 40 εκατ. κομμάτια! [video]

Ford F-Series, έπιασε τα 40 εκατ. κομμάτια! [video]

Το Μπλε Οβάλ έφτασε στο ορόσημο των 40 εκατομμυρίων pick-up, Ford F-Series. Επίδοση που επιτεύχθηκε στα 75 χρόνια πορείας του εμβληματικού Ford, από το 1947.

Ford F-Series, έπιασε τα 40 εκατ. κομμάτια!

Το Ford F-Series ή F-150, αν θέλετε, είναι το αστέρι της αμερικανικής αγοράς εδώ και δεκαετίες. Κυριολεκτικά «αστέρι», καθώς κατατάσσεται στην κορυφή των πωλήσεων των ΗΠΑ σε όλες τις κατηγορίες για 40 συναπτά έτη. Ένα καθεστώς «King of trucks», βασισμένο σε μια ιστορία και εμπειρογνωσία 75 ετών. Μια ιστορία επιτυχίας που απ’ ό,τι φαίνεται θα συνεχιστεί και στο μέλλον μέσω του 100% ηλεκτρικού F-150 Lightning που ολοκληρώνει την γκάμα της νέας γενιάς του διάσημου pick-up του Μπλε Οβάλ.

Όπως στη Γηραιά Ήπειρο λοιπόν, το Volkswagen Golf ήταν o (σχεδόν) αδιαμφισβήτητoς βασιλιάς της ευρωπαϊκής αγοράς για περισσότερα από 20 χρόνια, το pick-up Ford F-Series μπορεί να καυχηθεί ότι κατέχει για υπερδιπλάσιο διάστημα τον τίτλο του βασιλιά των pick-up. Από το 1977, δηλαδή 45 χρόνια αδιάλειπτης ηγεσίας.

Ford F-Series 

Tο εμβληματικό Ford F-Series είναι το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και 40 χρόνια!

Το 2021, το Μπλε Οβάλ πούλησε 726.004 κομμάτια Ford F-Series μόνο στην εγχώρια αγορά του. Μια αδιαφιλονίκητη κυριαρχία που ακόμη και το πολύ δημοφιλές Ram μπορεί να θαυμάσει μόνο από με τα κιάλια, καθώς βρέθηκε με 156.616 λιγότερες πωλήσεις από το Ford F-Series.

Βέβαια, το υφιστάμενο Ford F-Series διαθέτει στο DNA του μόνο τη βασική ιδέα του ορίτζιναλ μοντέλου του 1947. Και η μεγάλη διαφορά του δεν αφορά μόνο τις διαστάσεις του pick-up, αλλά και την πληθωρική γκάμα σε παραλλαγές και κινητήρες. Εκτός από τους «κλασικούς» κινητήρες, το F-150 του 2022 διατίθεται επίσης σε μια 100% ηλεκτρική έκδοση που ονομάζεται F-150 Lightning που τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια του επιβλητικού Tesla Cybertruck. Αλλά και μια εντελώς «τρελή» έκδοση, το F-150 Raptor, με αστραφτερά μηχανολογικά μέρη και αστείρευτη ικανότητα εκτός ασφάλτου. Αυτή η τελευταία ιδιότητα του σκληροτράχηλου Ford F-Series ήταν που ενέπνευσε το Μπλε Οβάλ να πάρει τη βασική ουσία της και να τη μεταγγίσει στο Bronco Raptor.

Ford F-Series

Για την Ιστορία να πούμε ότι το 40.000.000στό Ford F-Series είναι ένα F-150 Tremor σε ασημί χρώμα, με καμπίνα SuperCrew και εξοπλισμένο με 3,5λιτρο μοτέρ EcoBoost V6 που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο δέκα ταχυτήτων και τετρακίνηση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube