Το Ford Capri θα μπορούσε να επιστρέψει

Το Ford Capri θα μπορούσε να επιστρέψει

Ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Ford Ευρώπης θα ήθελε πολύ να δουλέψει πάνω σε ένα τέτοιο project.

*Η αρχική εικόνα του άρθρου προέρχεται από ένα σχετικό project φοιτητών του πανεπιστημίου Coventry με θέμα την αναβίωση του Ford Capri.

Ο Amko Leenarts, υπεύθυνος σχεδιασμού της Ford Ευρώπης αποκάλυψε στο Autocar πως αυτός και η ομάδα του θα ήθελαν πολύ να εργαστούν πάνω σε μια πιθανή αναβίωση του Ford Capri.

«Ποιος δεν θα ήθελε να επιστρέψει το Capri ως σχέδιο; Θα μας άρεσε πολύ. Όμως θα πρέπει να ταιριάζει με την υπόλοιπη γκάμα, και όχι απλά να ικανοποιεί τις επιθυμίες ενός σχεδιαστή.»

Ford Capri

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ford Capri Mk1 1969-1973 [video]

Το τελευταίο διάστημα, η Ford έχει επαναφέρει το Puma (με τη μορφή B-SUV), το Bronco ενώ ετοιμάζει και ηλεκτρικό SUV εμπνευσμένο σχεδιαστικά από τη Mustang, οπότε δεν θα ήταν απίθανο να δούμε την επιστροφή και άλλων γνωστών ονομάτων από το παρελθόν. «Είμαι έκπληκτος από τον αριθμό των ονομάτων μοντέλων που έχουμε στη διάθεσή μας τα οποία ξυπνούν συναισθήματα, θετικά και αρνητικά.» δήλωσε ο σχεδιαστής.

Ο Leenarts μίλησε και για τη σχεδιαστική γλώσσα της Ford: «Η γλώσσα Kinetic Design ήταν η σωστή κίνηση τη σωστή στιγμή. Όμως είναι τώρα κάπως παλιομοδίτικο να έχεις όνομα για τη σχεδιαστική ταυτότητα. Έχουμε πολλά διαφορετικά μοντέλα στη γκάμα μας τα οποία δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν από μια μοναδική σχεδιαστική γλώσσα η φιλοσοφία... Είμαστε μια παγκόσμια εταιρεία με διαφορετικές βάσεις και περιοχές.»

Τέλος, εξήγησε το γεγονός ότι η Ford δεν φτιάχνει πλέον πρωτότυπα (concept cars), λέγοντας πως έχουν αντικατασταθεί με ζωντανές παρουσιάσεις "εσωτερικού" τύπου.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube