Focus RS… ταξί στη Νορβηγία! [video]

Focus RS… ταξί στη Νορβηγία! [video]

Αν βρεθείτε στο Hardanger της Νορβηγίας και θέλετε να πάτε κάπου σε χρόνο μηδέν, σας έχουμε τη λύση!

Μη σας ξεγελάσει το γαλάζιο χρώμα αυτού του Ford Focus RS και δεν το σταματήσετε. Ταξί είναι κι ας μην το δείχνει!

Είναι βέβαια «μη παραδοσιακό», όπως το περιγράφει το νορβηγικό website Nrk, καθώς ο ταξιτζής, ονόματι Evald Jastad, έχει στη διάθεσή του 350 άλογα και όλα τα αεροδυναμικά βοηθήματα για να τον κρατάνε σταθερά στο δρόμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Ford Focus RS στην Ελλάδα

Τι νόημα έχουν όλα αυτά –θα μου πείτε– σε μια χώρα όπως η Νορβηγία, όπου τα όρια ταχύτητας είναι 50 km/h μέσα σε πόλεις, 80 km/h σε επαρχιακούς δρόμους και μέχρι 110 km/h στον αυτοκινητόδρομο; Και δεν πρόκειται για θεωρητικά όρια όπως εδώ – η νορβηγική αστυνομία φροντίζει να τηρούνται…

Το μυστικό μάλλον βρίσκεται στην επιτάχυνση, αφού το Focus RS κάνει το 0-100 km/h σε 4,7”. «Είναι πολύ γρήγορο», δηλώνει ο Jastad. «Σου κολλάει την πλάτη στο κάθισμα».

Σίγουρα αυτός δεν είναι ο τρόπος που θέλουν να ταξιδεύουν οι περισσότεροι που παίρνουν ταξί, όμως αν είστε βενζινοαίματοι δίχως άλλο θα το εκτιμήσετε.

Έτσι κι αλλιώς, δύσκολα θα βρείτε πιο εντυπωσιακό ταξί, εκτός κι αν πέσετε σε πλάκα κάποιου φαρσέρ ιδιοκτήτη σούπερκαρ μέσω Uber. Πάντως, ξέρουμε πως μια λαχανί Lamborghini Huracan έχει πάρει άδεια ταξί στο Wolverhampton της Αγγλίας.

Μπορεί το Focus RS να μην μπορεί να τα βάλει με τη Lambo στους τομείς των επιδόσεων και του εντυπωσιασμού, όμως σε πρακτικότητα δεν συγκρίνεται αφού χωράει άνετα τρεις ή ακόμα και τέσσερις πελάτες. Και «οι αποσκευές δεν είναι θέμα», όπως τονίζει ο Jastad.

[Πηγή NRK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube