Ferrari: Ετοιμάζει αγωνιστικό υπεραυτοκίνητο για το Le Mans

Ferrari: Ετοιμάζει αγωνιστικό υπεραυτοκίνητο για το Le Mans

Η επιστροφή της Ferrari στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης γενικής κατάταξης στον ιστορικό αγώνα αντοχής θα γίνει το 2023.

Πριν από λίγες μέρες η Ferrari ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στη νέα κατηγορία "Hypercar" του Le Mans από το 2023, όπου θα ανταγωνιστεί τις προτάσεις των Toyota, Peugeot, Porsche, Audi, Aston Martin και  Scuderia Cameron Glickenhaus.

Οι νέοι κανονισμοί επιτρέπουν τη συμμετοχή μοντέλων αρκετά κοντά στη λογική των υβριδικών υπεραυτοκινήτων παραγωγής, οπότε είναι πολύ πιθανό η νέα αγωνιστική Ferrari να αποτελέσει τη βάση για την επόμενη ναυαρχίδα του Maranello, δηλαδή τον διάδοχο της La Ferrari. Στις εικόνες που συνοδεύουν το άρθρο βλέπετε την πιο πρόσφατη έκδοση πίστας της La Ferrari με το όνομα FXX K Evo που παρουσιάστηκε το 2017 και δεν συμμετείχε σε κάποιο πρωτάθλημα της FIA.

Ferrari

Η συμμετοχή της Ferrari στην ανώτερη κατηγορία σημαίνει πως θα διεκδικήσει τη νίκη στη γενική κατάταξη του πρωταθλήματος αντοχής FIA WEC για πρώτη φορά από το 1973. Να θυμίσουμε πως η ιταλική φίρμα έχει κερδίσει 9 φορές στις 24 Ώρες του Le Mans, όμως η τελευταία από αυτές ήταν στο μακρινό 1965 με την 250 LM. Τα τελευταία χρόνια, η Ferrari είχε επιτυχία στην κατηγορία LM GT3 του πρωταθλήματος αντοχής, κερδίζοντας τίτλους με τις 458 Italia GT2, 488 GTE και 488 GTE Evo.

Ο πρόεδρος της Ferrari, John Elkann, δήλωσε: «Σε περισσότερα από 70 χρόνια αγώνων σε πίστες ανά τον κόσμο, οδηγήσαμε τα αυτοκίνητά μας στη νίκη εξερευνώντας τεχνολογία αιχμής, καινοτομίες που προκύπτουν από την πίστα και κάνουν κάθε αυτοκίνητο δρόμου που παράγεται στο Maranello εξαιρετικό. Με το νέο πρόγραμμα Le Mans Hypercar, η Ferrari για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και την αποφασιστικότητά της να πρωταγωνιστήσει σε παγκόσμια event υψηλού επιπέδου».

Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή της Ferrari στο Le Mans θα ακολουθήσουν αργότερα, καθώς προχωρά η εξέλιξη του αγωνιστικού υπεραυτοκινήτου το οποίο βάσει των κανονισμών θα χρησιμοποιεί υβριδικό σύστημα κίνησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube