Αγωνιστικό υπεραυτοκίνητο SCG 007 για το Le Mans

Αγωνιστικό υπεραυτοκίνητο SCG 007 για το Le Mans

Η πρόταση της Scuderia Cameron Glickenhaus που θα τρέξει στη νέα κατηγορία της FIA από το 2020.

Η Scuderia Cameron Glickenhaus παρουσίασε τις πρώτες εικόνες του αγωνιστικού SCG 007 το οποίο θα τρέξει στην κατηγορία "Hypercar" του πρωταθλήματος FIA WEC για τη σεζόν 2020/2021.

Το SCG 007, όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της αμερικανικής εταιρείας, έχει έντονες σχεδιαστικές αναφορές στα αγωνιστικά μοντέλα της δεκαετίας του '60. Το εμπρός μέρος με τα φώτα να ενσωματώνονται στις καμπύλες των φτερών παραπέμπει στο SCG 004 ενώ το φούσκωμα στην ουρά θυμίζει το SCG 003. Το αγωνιστικό μοντέλο χαρακτηρίζεται από μεγάλες γυάλινες επιφάνειες για βέλτιστη ορατότητα στην πίστα και τη μακριά ουρά που φιλοξενεί μια μεγάλη σταθερή αεροτομή.

Κίνηση θα δίνει ένας κεντρικά τοποθετημένος twin-turbo κινητήρας V6 χωρητικότητας 3,0 λίτρων για τον οποίο δε γνωρίζουμε περισσότερα σε αυτή τη φάση.

Οι νέοι κανονισμοί που επιτρέπουν τη συμμετοχή μοντέλων αρκετά κοντά στη λογική των υπεραυτοκινήτων παραγωγής, έχουν προσελκύσει μεγάλα ονόματα όπως οι Toyota Gazoo Racing, Aston Martin και Rebellion Racing οι οποίες ήδη ανακοίνωσαν τις συμμετοχές τους ενώ αρκετά πιθανό είναι να δούμε και την Lamborghini.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube