Έτσι θα μπορούσε να είναι ένα FIAT 124 Coupé

Έτσι θα μπορούσε να είναι ένα FIAT 124 Coupé

Η FIAT δεν φαίνεται να έχει σκοπό να φτιάξει μια κουπέ έκδοση του 124 Spider, αλλά ένας γραφίστας μπορεί αρκετά εύκολα.

Τα μικρά, πισωκίνητα κουπέ δεν πρέπει να θεωρούνται και πολύ έξυπνη κίνηση από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, αφού μόνο τα Toyota GT86/Subaru BRZ υπάρχουν πλέον στην κατηγορία.

Εμείς οι βενζινοαίματοι όμως πάντα θα φανταζόμαστε νέα, προσιτά σπορ κουπέ, βασισμένα σε ήδη υπάρχοντα αυτοκίνητα ή εντελώς καινούργια. Μια τέτοια περίπτωση θα ήταν μια κουπέ έκδοση του νέου Mazda MX-5, με σταθερή σκληρή οροφή και όχι την πτυσσόμενη του MX-5 RF. Και βέβαια η αντίστοιχη εκδοχή του FIAT 124 Spider.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ένα πολύ αληθοφανές FIAT 124 Coupé

Με αυτό το τελευταίο ασχολήθηκε ο Εσθονός γραφίστας Rain Prisk, και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό. Με χαμηλή οροφή και μακρύ καπό, το εικονικό 124 Coupé έχει κλασικό σχήμα που παραπέμπει σε μοντέλα όπως η Ferrari F12 Berlinetta [video]. Μάλιστα ο Prisk έχει φροντίσει να μην αφήσει καμία αμφιβολία για το τι κινητήρα θα φορούσε στο αυτοκίνητο αν του δινόταν η ευκαιρία, τοποθετώντας ένα διακριτικό V8 στον αεραγωγό του εμπρός φτερού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Lancia Delta Integrale του 21ου αιώνα

Μακάρι να μπορούσαμε να πείσουμε τη FIAT να φτιάξει αυτό το αυτοκίνητο. Άλλωστε έχουν περάσει χρόνια από τη δημιουργία της Alfa Romeo 8C, οπότε ίσως ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί από τον ιταλικό όμιλο μια άλλη, αντίστοιχα «τρελή» ιδέα, όπως αυτή του Rain Prisk. Πάντως, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι το rendering των συναδέλφων από το OmniAuto είναι σαφώς πιο γοητευτικό -βλ. στο πάνω link.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube