Επίσημο: Νέο Mazda MX-5 Retractable Fastback [video]

Επίσημο: Νέο Mazda MX-5 Retractable Fastback [video]

Η Mazda αποκάλυψε το νέο MX-5 Retractable Fastback (RF), με σκληρή ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή, λίγες ώρες πριν από το New York International Auto Show 2016.

Η νέα γενιά του MX-5 πρωτοτυπεί έναντι των άλλων, αποκτώντας στην γκάμα και μία έκδοση με σκληρή αναδιπλούμενη οροφή, αλλά και διαφορετικό όνομα, καθώς το όνομα του αυτοκινήτου συνοδεύεται από τα διακριτικά «RF» για το retractable fastback.

Και ενώ στο στάνταρ MX-5 Roadster ανοίγεις τη μαλακή οροφή χειροκίνητα, σε αυτή τη νέα έκδοση RF δεν έχεις παρά να πατήσεις το μπουτόν και αυτή να ανοίξει ηλεκτρικά. Η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει και εν κινήσει, με ταχύτητα μέχρι 10 km/h και, το κυριότερο, με την οροφή κατεβασμένη η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ παραμένει αναλλοίωτη, δηλαδή όση και του Roadster.

Παράλληλα με την προσθήκη σκληρής ηλεκτρικά αναδιπλούμενης οροφής, το νέο MX-5 RF εμπλούτισε τη χρωματική παλέτα του μοντέλου με μια γκρι απόχρωση, η οποία στους καταλόγους αναφέρεται ως «Machine Grey», είναι τριών στρώσεων και εξελίχτηκε ειδικά για την έκδοση RF, περιγράφεται από τη Mazda ως «premium βαφή» και είναι φυσικά το χρώμα του λανσαρίσματος που βλέπετε.

Κάτω από το καπό έχουν τα δύο γνωστά μοτέρ, τους ατμοσφαιρικούς βενζινοκινητήρες SKYACTIV-G 1.5 και SKYACTIV-G 2.0. και οι δύο συνδυάζονται στάνταρ με 6άρι χειροκίνητο σασμάν ή προαιρετικά με αυτόματο 6άρι.

Με επίσημο ντεμπούτο σε λίγες ώρες στο New York Auto Show, το νέο Mazda MX-5 RF αναμένεται να λανσαριστεί εμπορικά το δεύτερο 6μηνο του 2016, δηλαδή λογιζόμενο ως μοντέλο 2017. Η τιμή του θα ανακοινωθεί τις ημέρες κοντά στο εμπορικό λανσάρισμα του αυτοκινήτου.

[Πηγή Mazda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube