Έτσι θα μπορούσε να είναι η Porsche 911 του μέλλοντος

Έτσι θα μπορούσε να είναι η Porsche 911 του μέλλοντος

Ο σχεδιαστής Sasha Selipanov φιλοτέχνησε μια πιθανή εξέλιξη της 911, που θα θέλαμε να τη δούμε στην παραγωγή.

Η Porsche 911 είναι αειθαλής, με ένα σχήμα ακατάλυτο, Ένα σχήμα-υπογραφή που τη χαρακτηρίζει με επιτυχία, αισθητική και εμπορική, για δεκαετίες.

Το ορίτζιναλ σχέδιο του 1959 με την πένα του Ferdinand «Butzi» Porsche, γιου του Ferdinand «Ferry» Porsche έφερε στο αυτοκινητικό προσκήνιο μια μεγαλύτερη και πιο άνετη εναλλακτική στη σπορτίβ 356.

Αλλά υπάρχει ένας σχεδιαστής που έχει το δικό του όραμα για τη μελλοντική Porsche 911. Ο Sasha Selipanov, γνωστός για το σχεδιασμό της Bugatti Chiron, μας δίνει την δική του άποψη για το πώς πρέπει να είναι η 911. Χωρίς να αποποιείται το θρυλικό ντιζάιν του ορίτζιναλ μοντέλου, μας δίνει μια εξελικτική, φουτουριστική φιγούρα με νέα στοιχεία εμπρός και πίσω.

Το άμεσα εντοπιζόμενο χαρακτηριστικό έρχεται από τα εμπρός φανάρια. Με δανεικές γραμμές από το Mission E concept του 2015, η 911 ενσωματώνει τέσσερα στιλιζαρισμένα LED στο καπό. Η νέα, πιο ανάγλυφη μάσκα καταργεί την κεντρική γρίλια, αντικαθιστώντας την από μια πιο έντονη «μύτη» και δύο μεγαλύτερους αεραγωγούς εκατέρωθεν.



Από τους πλευρικούς καθρέφτες και πίσω, η βασική σιλουέτα της 911 παραμένει απαράλλαχτη, υιοθετώντας όμως κάποιες μοναδικές, νέες γωνίες. Μια «διπλή φούσκα» στην οροφή εκλεπτύνεται σε ένα πιο ανάγλυφο προς τα πίσω, ενώ τα πίσω φώτα, ομοίως με τα εμπρός, ενσωματώνονται στο αμάξωμα, σε μια επιφάνεια που μετασχηματίζεται σε ένα μοναδικού ντιζάιν διαχύτη. Δύο μπούκες εξάτμισης κάθονται στο κέντρο πίσω κι ένα σετ από ζάντες με γυαλιστερό φινίρισμα ολοκληρώνουν τη μετάλλαξη της 911.

«Από τη γλυπτική πλευρά, η ιδέα ήταν να επιστρέψω πίσω στο ορίτζιναλ σουλούπι της 911», λέει ο Sasha. «Λιγότερες καμπύλες από την Turbo και πιο συνεχείς, γλυκιές γραμμές στους «ώμους» του αυτοκινήτου». Το αποτέλεσμα όλης αυτής της δημιουργικής σκέψης έδωσε αυτό το εντυπωσιακό σουλούπι σε μια δυνητική αντικαταστάτρια της Porsche 911. Έχουμε δει ήδη κάποιες από αυτές τις αισθητικές προσεγγίσεις πάνω στη νέα Panamera, οπότε δεν θα εκπλαγούμε αν μια παρόμοια σχεδιαστική κατεύθυνση με αυτή του Selipanov ακολουθηθεί από την Porsche για την 911 σε λίγα χρόνια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube