Έτσι εξελίχθηκε το Ford Focus RS Rallycross [video]

Έτσι εξελίχθηκε το Ford Focus RS Rallycross [video]

Με τέσσερα απολαυστικά video, η Ford μοιράζεται μαζί μας την εξέλιξη του αγωνιστικού με το οποίο συμμετέχει σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά πρωταθλήματα της FIA.

Πριν από σχεδόν ένα χρόνο, η Ford Performance έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο από τέσσερα video σχετικά με την εξέλιξη του Focus RS Rallycross.

Τώρα έκανε το ίδιο με άλλα τέσσερα video, τα οποία αφορούν στην εξέλιξη του αγωνιστικού στο πέρασμα του χρόνου. Κάθε ένα από τα video εστιάζει σε διαφορετικό κομμάτι του αυτοκινήτου, και συγκεκριμένα στην ανάρτηση, την αεροτομή, τον κεντρικό άξονα μετάδοσης και το cockpit.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για το αυτοκίνητο με το οποίο συμμετέχουν στο πρωτάθλημα FIA World Rallycross ο Ken Block και ο Andreas Bakkerud, οι οποίοι στο περυσινό πρωτάθλημα πέτυχαν τρεις νίκες και επτά βάθρα σε δώδεκα αγώνες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στα άδυτα της Ford Performance, για το Focus RS του Rallycross [video]

Η ομάδα που σχεδίασε και κατασκεύασε τα Focus, αποτελείται από επίλεκτα μέλη της Ford Performance, της M-Sport και της Hoonigan Racing Division. Υλοποίησε το στόχο της μέσα σε λιγότερο από 9 μήνες, αφού η τεχνολογία και το ταλέντο συνεργάστηκαν ιδανικά.

Σκεφτείτε ότι για την αεροτομή δοκιμάστηκαν περισσότερες από 100 παραλλαγές, ενώ για την ανάρτηση και τον άξονα μετάδοσης αναλύθηκαν στοιχεία με τη βοήθεια κορυφαίων προσομοιωτών και υπολογιστικών συστημάτων ώστε να αξιοποιηθούν τα δεδομένα με τον καλύτερο τρόπο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Ford Focus RS

Επίσης, το προσωπικό στοιχείο του κάθε οδηγού έπαιξε κι αυτό το ρόλο του, αφού το cockpit του κάθε αγωνιστικού είναι εξατομικευμένο. Κι αυτό μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι καθόλου.

Δείτε τα video και εκτός από απόλαυση, θα πάρετε και μια καλή γεύση από τις δυσκολίες αλλά και τις συναρπαστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια ομάδα εξέλιξης αγωνιστικών αυτοκινήτων.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube