Έρχεται ο ηλεκτρικός διάδοχος της Mercedes-Benz A-Class

Έρχεται ο ηλεκτρικός διάδοχος της Mercedes-Benz A-Class

O διάδοχος της Mercedes-Benz A-Class θα βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα ΜΜΑ και θα κάνει ντεμπούτο το 2025.

Μercedes-Benz A-Class

Μέχρι στιγμής, το μικρότερο σε μέγεθος ηλεκτρικό μοντέλο της Mercedes-Benz είναι η EQA, η οποία αποτελεί την ηλεκτρική έκδοση της GLA. H EQA μαζί με τις μεγαλύτερες, EQB, EQC και EQV  συμπληρώνουν την γκάμα ηλεκτρικών του κατασκευαστή που βασίζονται σε συμβατικές πλατφόρμες οι οποίες έχουν υποστεί μετατροπές με σκοπό να φιλοξενήσουν τις μπαταρίες και τα ηλεκτρικά μοτέρ. Μια ηλεκτρική Mercedes-Benz A-Class θα αποτελούσε άραγε το εισαγωγικό μοντέλο στην ηλεκτρική γκάμα της Στουτγάρδης. 

Με τον ερχομό της νέας ηλεκτρικής πλατφόρμας MMA, o Γερμανός κατασκευαστής προγραμματίζει να προσθέσει στην γκάμα του ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα κινείται στις διαστάσεις της σημερινής Mercedes-Benz A-Class και θα αποτελεί το φθηνότερο εισιτήριο με το σήμα της εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση. Το νέο μοντέλο θα είναι ο ηλεκτρικός διάδοχος της Mercedes-Benz A-Class, αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2025 και προφανώς θα ονομάζεται αλλιώς, αλλά σαφώς με τα γράμματα «EQ» στη σύνθεση του ονόματός του.  

Μercedes-Benz A-Class

Θυμίζουμε ότι η νέα πλατφόρμα MMA που θα παρουσιάσει η γερμανική εταιρεία το 2024 και στην οποία θα βασιστεί η νέα γενιά των Mercedes-Benz A-Class και B-Class θα εξελιχθεί με γνώμονα τα ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης, αλλά θα μπορεί να φιλοξενήσει και θερμικά μοτέρ.

Τέλος, μπορεί ακόμη να μην γνωρίζουμε το όνομα του μοντέλου, αλλά με τη συνεχή εξέλιξη των μπαταριών, είναι σίγουρο ότι θα προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερη αυτονομία από τα περίπου 380 km της EQA.

[Πηγή: Αutocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube