Mercedes-Benz: Σε ηλεκτρικές πλατφόρμες τα μελλοντικά μοντέλα με θερμικό μοτέρ!

Mercedes-Benz: Σε ηλεκτρικές πλατφόρμες τα μελλοντικά μοντέλα με θερμικό μοτέρ!

Η πλατφόρμα MMA της Mercedes-Benz που θα παρουσιαστεί το 2024 θα είναι σχεδιασμένη κυρίως για ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης, θα μπορεί όμως να φιλοξενήσει και θερμικά μοτέρ.

Mercedes-Benz

Εκεί που πολλά ηλεκτρικά βασίζονται σε πλατφόρμες συμβατικών, η Mercdes-Benz έρχεται να αντιστρέψει τους ρόλους. Με τoν εξηλεκτρισμό να κερδίζει ραγδαία έδαφος, ειδικότερα στην αγορά της Ευρώπης, η γερμανική φίρμα είναι αναγκασμένη να επενδύσει σε πλατφόρμες για ηλεκτρικά μοντέλα, πρέπει όμως για λίγα χρόνια ακόμα να φροντίσει και τα μοντέλα της που χρησιμοποιούν υγρά καύσιμα.

Έτσι, η νέα πλατφόρμα MMA που θα παρουσιάσει η Mercedes-Benz το 2024 και στην οποία θα βασιστεί η νέα γενιά των A-Class και B-Class θα εξελιχθεί με γνώμονα τα ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης, αλλά θα μπορεί να φιλοξενήσει και θερμικά μοτέρ.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος εξέλιξης για ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης της Μercedes-Benz, Christoph Starzynski, δήλωσε ότι «η νέα πλατφόρμα θα είναι κυρίως ηλεκτρική αλλά θα μπορεί να φιλοξενήσει με κάποιους συμβιβασμούς και κινητήρες εσωτερικής καύσης».

Μercedes-Benz

Η MMA θα κάνει ντεμπούτο το 2024 και θα χρησιμοποιείται από τις νέες A-Class, CLA, GLA, B-Class και GLB υιοθετώντας πολλές τεχνολογίες από το πρωτοποριακό Vision ΕQXX.

Στόχος των νέων ηλεκτρικών Α-Class και B-Class είναι να αποτελέσουν εισιτήριο στην ηλεκτρική γκάμα της Mercedes-Benz.

Μιλώντας για τη διαφορά κόστους μεταξύ ηλεκτρικών και συμβατικών μοντέλων, ο επικεφαλής τεχνολογίας της μάρκας, Markus Schäfer, ανέφερε σε συνέντευξη του ότι παρά τις προσπάθειες της Mercedes-Benz, η εξίσωση τιμής ηλεκτρικών και θερμικών μοντέλων θα αργήσει να έρθει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube