Το επόμενο Q8 θα είναι το τελευταίο Audi με θερμικό μοτέρ

Το επόμενο Q8 θα είναι το τελευταίο Audi με θερμικό μοτέρ

Η μετάβαση της Audi στην ηλεκτρική εποχή θα ολοκληρωθεί το 2032.

Πριν από λίγες μέρες μάθαμε πως η Audi θα παρουσιάζει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα από το 2026 και μετά, και τώρα έρχονται στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που θα γίνει η μετάβαση στην ηλεκτρική εποχή η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2032.

Γερμανικά μέσα αναφέρουν πως τα υφιστάμενα A3, A4, Α5 και Α6 θα αντικατασταθούν από τα αντίστοιχα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα με το πρόθεμα e-tron. Ορισμένα από αυτά θα συνυπάρχουν με τις θερμικές εκδόσεις για ένα διάστημα, όπως το σημερινό A6 με το αντίστοιχου μεγέθους αμιγώς ηλεκτρικό A6 e-tron που θα παρουσιαστεί το 2023 ως η έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου που είδαμε στη Σαγκάη.

Το τελευταίο μοντέλο της Audi με θερμικό μοτέρ μάλλον θα είναι η επόμενη γενιά του Q8 που θα παρουσιαστεί το 2026 παράλληλα με το αμιγώς ηλεκτρικό Q8 e-tron. Η παραγωγής της τελευταίας έκδοσης του Q8 με βενζινοκινητήρα, θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2032 όπως αποκαλύπτουν ανώνυμες πηγές από την Audi.

Να θυμίσουμε πως τον περασμένο Μάρτιο, ο Markus Duesmann είχε δηλώσει σε συνέντευξή του πως η Audi σταματά την εξέλιξη νέων θερμικών μοτέρ, αφιερώνοντας όλες τις δυνάμεις της σε εναλλακτικά συστήματα κίνησης.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube