Audi A6 e-tron: Ηλεκτρικό Sportback με φώτα βιντεοπροβολείς [video]

Audi A6 e-tron: Ηλεκτρικό Sportback με φώτα βιντεοπροβολείς [video]

Το πρώτο μοντέλο της Audi που χρησιμοποιεί την ηλεκτρική πλατφόρμα PPE.

Η Audi παρουσίασε στην Έκθεση Σανγκάης το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο A6 e-tron που αναμένεται να οδηγήσει σε ομώνυμο μοντέλο παραγωγής.

Το Audi A6 e-tron βασίζεται στη νέα πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electric), η οποία είναι διαφορετική από τις υφιστάμενες MLB evo (Audi e-tron), MEB (Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron) και J1 (Audi e-tron GT quattro). Η νέα ηλεκτρική πλατφόρμα εξελίχθηκε από τις Audi και Porsche και θα χρησιμοποιηθεί στην επερχόμενη Porsche Macan αλλά και σε πληθώρα μοντέλων B-Segment, C-Segment και D-Segment.

Audi A6 e-tron

Το A6 e-tron έχει μήκος 4,96 m, πλάτος 1,96 m και ύψος 1,44 m. Υιοθετεί την εξελιγμένη σχεδιαστική γλώσσα της Audi και έχει αεροδυναμική σιλουέτα Sportback που του χαρίζει συντελεστή οπισθέλκουσας 0.22 cd. Στη μάσκα η καλυμμένη πλέον εξάγωνη γρίλια Singleframe πλαισιώνεται από αεραγωγούς και λεπτά φώτα τεχνολογίας Digital Matrix LED που λειτουργούν και ως βιντεοπροβολείς για videogames όταν το όχημα είναι σταθμευμένο!

Στο προφίλ έχουμε χρωμιωμενη γραμμή παραθύρων, κρυφές χειρολαβές, φουσκωμένα φτερά, τροχούς 22" και μαύρα στοιχεία στα μαρσπιέ. Πίσω ξεχωρίζουν τα ενιαία φώτα digital OLED κάτω από την ενσωματωμένη στο αμάξωμα αεροτομή, η έντονη κλίση του πίσω παρμπρίζ και ο μεγάλος διαχύτης. Άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι η εξωτερική απόχρωση Heliosilver που εκτός του ότι ενισχύει το τρισδιάστατο look αντανακλά μεγάλο μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας διατηρώντας χαμηλότερη τη θερμοκρασία στο εσωτερικό για οικονομία στη χρήση του κλιματισμού.

Η Audi δεν έδωσε φωτογραφίες από το εσωτερικό του πρωτοτύπου το οποίο χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα ευρύχωρο χάρη στο μακρύ μεταξόνιο και την απουσία κεντρικού τούνελ.

Audi A6 e-tron

Το σύστημα κίνησης αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά 476 PS και 800 Nm, όμως όταν βγει στην παραγωγή θα διατίθεται και με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα. Η ισχυρότερη τετρακίνητη έκδοση θα επιταχύνει από τα 0-100km/h σε κάτω από 4", ενώ η βασική πισωκίνητη θα χρειάζεται κάτω από 7".

Xάρη σε μπαταρία χωρητικότητας 100 kWh, η αυτονομία WLTP σε ορισμένες εκδόσεις θα ξεπερνά τα 700 km. H φόρτιση (τεχνολογία 800V) θα γίνεται σε ταχυφορτιστές έως και 270 kW που θα προσθέτουν αυτονομία 300 km σε μόλις 10 λεπτά. 

Η ανάρτηση πέντε συνδέσμων εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων πίσω έχει εξελιχθεί για ηλεκτρικά μοντέλα ενώ το πρωτότυπο εξοπλίζεται με την προαιρετική ενεργή αερανάρτηση.

Η έκδοση παραγωγής του Audi A6 e-tron αναμένεται να κυκλοφορήσει στο δεύτερο εξάμηνο του 2022.

[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube