Επίσημο: Τόσο καίει η Bugatti Chiron

Επίσημο: Τόσο καίει η Bugatti Chiron

Η Bugatti δημοσίευσε την επίσημη κατανάλωση της Chiron, βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων καταναλωτών που καθυστερούσαν την παραγγελία τους λόγω του απροσδιόριστου κόστους χρήσης.

Μια Bugatti Chiron που κοστίζει 2.880.000 ευρώ στη Γαλλία είναι ασφαλώς ένα αυτοκίνητο που λίγοι άνθρωποι στον κόσμο θα μπορούσαν να το αγοράσουν.

Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατανάλωση είναι ένα το τελευταίο στοιχείο του ενδιαφέροντός τους σχετικά με το αυτοκίνητο. Βέβαια, το ακαδημαϊκό ενδιαφέρον του θέματος είναι σαφώς πολύ μεγάλο. Αλλά μόνο για εμάς τους υπολοίπους που αναρωτιόμαστε «στα πόσα km καίει το δοχείο η Bugatti;», δίνοντας με αυτή την παλιακή ερώτηση μια αύρα… ναφθαλίνης.

Ε, λοιπόν δεν είναι και Toyota Prius! H Chiron, όπως διατείνεται η Bugatti, είναι σαφώς πιο αποδοτική από την προκάτοχό της Veyron 16.4. Έτσι στο συνδυασμένο κύκλο EPA τα 1.500 άλογά της για να ταϊστούν χρειάζονται στην πόλη 35,2 lt/100 km, στον ανοιχτό δρόμο 15,2 λίτρα και σε μικτή χρήση μόλις… 22,5 lt/100 km. Κι αν ενδιαφέρεστε για τις εκπομπές CO2 αυτές είναι 516 g/km, δηλαδή ξεχάστε τον Πράσινο Δακτύλιο και ετοιμαστείτε για €1.920 ευρώ τέλη κυκλοφορίας. Όσο για το αποδοτικότερο σε σχέση με τη Veyron 16.4 αυτό είναι ολοφάνερο, αφού αυτή χρειάζεται 24,9 lt/100 km μια μικτή χρήση, 15,6 λίτρα για έξω από την πόλη, ενώ μέσα ανεβαίνει στο αστρονομικό ύψος των 41,9 lt/100 km.

Θα θυμάστε βέβαια ότι μιλάμε για ένα 8λιτρο μοτέρ W16, με τέσσερα τούρμπο, 1.500 άλογα στις 6.700 rpm και 163,1 kgm από τις 2.000 rpm. Ευτυχώς που η αντικαταστάτριά της θα είναι υβριδική αν όχι αμιγώς ηλεκτρική και θα σωθούμε από το βραχνά της κατανάλωσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Bugatti Chiron των 420 km/h

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Υβριδική η επόμενη Bugatti Chiron

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ψάχνουν λάστιχα για την Bugatti Chiron

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τι γυρεύει η Chiron στο Nürburgring; [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ντοκιμαντέρ για την Bugatti Chiron από το National Geographic [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έτσι φτιάχνεται η Bugatti Chiron των 1.500 ίππων

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έτσι διασφαλίζει η Bugatti ότι δεν θα διαλυθεί ο κινητήρας W16 της Chiron στο Nürburgring [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE