Υβριδική η επόμενη Bugatti Chiron

Υβριδική η επόμενη Bugatti Chiron

Η επόμενη Chiron θα έχει και τη συνδρομή της ηλεκτρικής ενέργειας, ως το μόνο τρόπο για να βελτιώσει τις επιδόσεις της.

Πληροφορίες για μια υβριδική Chiron έχουν ξανακουστεί, όμως παρέμεναν στο επίπεδο της φημολογίας.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Wolfgang Dürheimer, ανέφερε ρητά ότι η επόμενη εξέλιξη του μοντέλου είναι επιβεβλημένο να έχει υβριδικό σύστημα.

«Ναι μεν θα είναι πολύ νωρίς για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, όμως είναι δεδομένο ότι η πρόοδος στα υβριδικά συστήματα είναι τεράστια, τότε θα μπορούμε σίγουρα να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις τόσο τις δικές μας όσο και της νομοθεσίας», δήλωσε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τη Bugatti Chiron των 420 km/h

Φαίνεται πάντως πως αυτό ήταν προαποφασισμένο ήδη από την εξέλιξη του σημερινού μοντέλου, αφού έτσι κι αλλιώς σα σκέψη είχε επιβεβαιωμένα απασχολήσει τους ανθρώπους της εταιρείας.

Απλώς αποφασίστηκε να εξελιχθεί πολύ περισσότερο ο κινητήρας της Veyron (σχεδόν το 95% των εξαρτημάτων του είναι νέο) και να κρατηθεί «στο ψυγείο» το υβριδικό σύστημα για μέλλον.

Κάπου εδώ, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και οι δηλώσεις του Dürheimer για τις σκέψεις της εταιρείας να κατασκευάσει και δεύτερο μοντέλο. Αυτό είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δε θα συμβεί πριν το 2024 αλλά εάν γίνει θα καθυστερήσει σημαντικά την εξέλιξη της επόμενης Chiron.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Bugatti: Δεν αποκλείεται και υβριδική, ακόμα ισχυρότερη έκδοση της Chiron

Σε αυτή την περίπτωση είναι μάλλον απίθανο να δούμε την επόμενη γενιά της πριν το 2032. Έτσι κι αλλιώς, η παραγωγή του σημερινού μοντέλου υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί σε περίπου εφτά χρόνια από σήμερα οπότε η εταιρεία δε βιάζεται να πάρει τις αποφάσεις της.

«Θέλουμε να αναπτυχθούμε και αυτή την περίοδο αφουγκραζόμαστε αυτό που θέλουν οι πελάτες. Αυτό θα μας κατευθύνει για τις μελλοντικές μας κινήσεις και είμαστε ανοιχτοί σε πολλά ενδεχόμενα», είναι τα λόγια του Dürheimer για το μέλλον της εταιρείας.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube