Ένα Tesla Model 3 «έβαλε σημάδι» σταθμευμένο όχημα της αστυνομίας

Ένα Tesla Model 3 «έβαλε σημάδι» σταθμευμένο όχημα της αστυνομίας

Ο οδηγός κατέθεσε πως είχε ενεργοποιήσει τον αυτόματο πιλότο.

Λίγες μέρες πριν είχαμε ένα ατύχημα με ένα Tesla Model 3 στην Ελλάδα, το οποίο ξεκίνησε να κάνει το γύρο του κόσμου αλλά βρέθηκε να τρακάρει έξω από τη Φλώρινα, κινούμενο με τον αυτόματο πιλότο και με ταχύτητα 120 km/h.

Σήμερα έρχεται στη δημοσιότητα άλλο ένα ατύχημα, αυτή τη φορά με ένα Model S, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, το οποίο υπό παρόμοιες συνθήκες, βγήκε από το δρόμο και έπεσε πάνω σε ένα σταθμευμένο όχημα της αστυνομίας.
Σύμφωνα με την κατάθεση του λοχία του αστυνομικού τμήματος της Laguna Beach, Jim Cota, o οποίος και δημοσιοποίησε και φωτογραφίες από το ατύχημα, ο οδηγός του Tesla τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ και τα δύο αυτοκίνητα υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.
Στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο οδηγός του Model S είπε πως είχε ενεργοποιήσει τον αυτόματο πιλότο του αυτοκινήτου, με την Tesla να δηλώνει αμέσως μετά το ατύχημα πως είναι αυτονόητο ότι η χρήση του αυτόματου πιλότου δεν καθιστά το αυτοκίνητο 100% ασφαλές από μόνο του. Παράλληλα η εταιρεία είπε ότι δεν μπορεί από τα πρώτα στοιχεία να επιβεβαιώσει αν όντως τη στιγμή της σύγκρουσης ήταν ή όχι σε λειτουργία το Autopilot.

H αλήθεια είναι πως μια σειρά από ατυχήματα έχει δημιουργήσει μεγάλο πονοκέφαλο στον Elon Musk ο οποίος αρέσκεται να υπερηφανεύεται πως τα αυτοκίνητά του είναι από τα ασφαλέστερα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας της Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ (NHTSA) δήλωσε ότι στέλνει ομάδα για να διερευνήσει τη συντριβή ενός οχήματος Tesla Model S στη Γιούτα. Ο οδηγός ταξίδευε σε 60 μίλια (97km/h ) όταν έπεσε πάνω σε ένα σταματημένο στο φανάρι όχημα της πυροσβεστικής. Την ώρα, όταν το μοντέλο S έσπασε σε πυροσβεστικό όχημα που σταμάτησε με κόκκινο φως, σύμφωνα με την αστυνομία.

tes

Η αστυνομία στη Γιούτα είπε ότι τα δεδομένα από την Tesla έδειξαν ότι ο οδηγός ενεργοποίησε το Autopilot περίπου 1 λεπτό και 22 δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση. Μάλιστα στην σχετική έκθεση αναφέρεται πως αμέσως μόλις ενεργοποιήθηκε στο σύστημα, ο οδηγός πήρε τα χέρια του από το τιμόνι και η σύγκρουση ήρθε 80 δευτερόλεπτα μετά από αυτό. Να θυμίσουμε ότι στο μικροσκόπιο της NHTSA βρίσκονται ακόμη πέντε ατυχήματα με διάφορα μοντέλα της Tesla.

Τέλος, όπως αναφέρει σχετικό τηλεγράφημα του Reuters, στο εγχειρίδιο χρήσης του Tesla Model S αναφέρεται ότι ο αυτόματος πιλότος δεν ανιχνεύει όλα τα  σταθερά αντικείμενο εμπρός από το αυτοκίνητο, ειδικά αν κινείσαι με ταχύτητα πάνω από 80 km/h, όπως επίσης δεν μπορεί να ανιχνεύσει οχήματα εκτός γραμμής κίνησης του αυτοκινήτου που είναι σταθμευμένα πάνω στο δρόμο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube