Ένα Range Rover σπάει το ρεκόρ της Ferrari στην ανάβαση του Tianmen! [video]

Ένα Range Rover σπάει το ρεκόρ της Ferrari στην ανάβαση του Tianmen! [video]

Το Range Rover Sport SVR πέτυχε ένα νέο ρεκόρ στον πιο απαιτητικό δρόμο του κόσμου, στην Κίνα.

Μιλάμε ότι το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε σε Ιταλό οδηγό αγώνων με φτιαγμένη Ferrari 458 Italia!

Πριν λίγα χρόνια, η σκέψη και μόνο ότι ένα SUV 4x4 παραγωγής θα μπορούσε να πάει πιο γρήγορα από ένα σούπερκαρ σε ορεινό στροφιλίκι, έμοιαζε με τραβηγμένο ανέκδοτο.

Έχοντας το κέντρο βάρους τους στον ουρανό, μαλακές αναρτήσεις με μεγάλες διαδρομές και αεροδυναμική τσιμεντόλιθου, τα SUV της εποχής, όπως το Toyota Land Cruiser, το Mitsubishi Pajero, το Mercedes G-Wagen, ακόμα και το Range Rover, ένιωθαν στα στροφιλίκια όπως η γάτα στο νερό.

Τώρα, η Land Rover πέτυχε το ανήκουστο. Ένα Range Rover Sport SVR θέσπισε ένα νέο –ανεπίσημο– ρεκόρ στη διαβόητη ανάβαση του Tianmen, στην επαρχία Hunan της Κίνας. Η ανάβαση αυτή είναι φημισμένη για τις 99 στροφές της ανάμεσα σε γκρεμούς, έχει μήκος 11,3 km και το Range την κάλυψε σε 9’ 51”, βελτιώνοντας το ρεκόρ των 10’ 31” που κατείχε η Ferrari 458 Italia από το 2016.

Το εντελώς νορμάλ Sport SVR σίγουρα εκμεταλλεύτηκε και τους 575 ίππους και τα 71,4 kgm ροπής του 5λιτρου κομπρεσοράτου V8 του, που του δίνει μια επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 4,5” και μια τελική ταχύτητα 280 km/h.

O οδηγός του, ο Κινέζος Ho-Ping Tung, επίσημος πιλότος της Panasonic Jaguar Racing στη Formula E, δεν είχε βέβαια την ευκαιρία να πλησιάσει την τελική του αυτοκινήτου. «Είμαι συνηθισμένος στις υψηλές ταχύτητες των αγώνων», δήλωσε μετά, «όμως αυτό ήταν ακόμη πιο απαιτητικό. Το να διατηρήσω την αυτοσυγκέντρωσή μου ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση, καθώς ο δρόμος στρίβει συνέχεια ανάμεσα σε τεράστιους γκρεμούς. Αν έκανα λάθος οι συνέπειες θα ήταν πολύ σοβαρές, οπότε επικεντρώθηκα στο να βρω ένα ρυθμό. Το Range Rover Sport SVR το έκανε εύκολο. Μπορεί να είναι ένα SUV, αλλά έχει τις επιδόσεις και την ευελιξία ενός σούπερκαρ ενώ μπορεί να σε πάει σε μέρη που ένα σούπερκαρ δεν μπορεί ούτε να ονειρευτεί».

Χάρη στη δυναμική συμπεριφορά του και βέβαια στις οδηγικές ικανότητες του Ho-Pin Tung, το SVR όχι μόνο ολοκλήρωσε τη διαδρομή αλώβητο, αλλά έσπασε και τo ρεκόρ της βελτιωμένης Ferrari με διαφορά 40”!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το ρεκόρ της Ferrari 458 Italia στην ίδια διαδρομή [video]

H επίδοση αυτή είναι η τελευταία από μια σειρά προκλήσεις που έχει φέρει σε πέρας το Range Rover Sport. Πρόσφατα, η υβριδική επαναφορτιζόμενη έκδοση P400e του μοντέλου είχε ανέβει τα 999 σκαλιά που οδηγούν στη φυσική αψίδα από βράχο την οποία ονομάζουν «Πύλη του Παραδείσου» και βρίσκεται στο τέλος της ανάβασης του όρους Tianmen.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ένα υβριδικό Range Rover Sport ανεβαίνει στην Πύλη του Παραδείσου [video]

 [Πηγή: Land Rover]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube