LA Auto Show 2017: Ανανεωμένο Range Rover Sport

LA Auto Show 2017: Ανανεωμένο Range Rover Sport

Πρώτη εμφάνιση στο κοινό του νέου μοντέλου, που έχει σχεδιαστικές αλλαγές, νέα κινητήρια συστήματα και φρεσκαρισμένο εσωτερικό.

Το εντελώς ανανεωμένο Range Rover Sport κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο Los Angeles, μετά από μια ιδιωτική παρουσίαση στο London Design Museum τον Οκτώβριο.

Η ανανέωση ήταν απαραίτητη για να αντιμετωπιστούν ανταγωνιστές όπως η νέα Porsche Cayenne. Το Sport, που βρίσκεται στο μέσο της ζωής του, πριν αντικατασταθεί από ένα εντελώς νέο το 2020, αποκτά τώρα μια έκδοση υψηλών επιδόσεων SVR και μια υβριδική επαναφορτιζόμενη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη νέα Porsche Cayenne στην Κρήτη

Η ναυαρχίδα των Range Rover Sport, το SVR περιγράφεται από την Land Rover ως «το απόλυτο SUV επιδόσεων». Χρησιμοποιεί το 5λιτρο V8 με κομπρέσορα της F-type SVR, που αποδίδει 575 PS – 25 παραπάνω από του απερχόμενου Range Rover Sport SVR– και 71,5 kgm ροπής.

Το νέο SVR κάνει το 0-100 km/h σε 4,5”, δηλαδή 0,2” πιο γρήγορα από το απερχόμενο. Χρησιμοποιεί επίσης περισσότερο ανθρακόνημα ώστε να είναι «πιο γρήγορο και πιο ευέλικτο από πριν», όπως υποστηρίζει ο κατασκευαστής του.

Αν και το SVR είναι το πιο συναρπαστικό μοντέλο της γκάμας οδηγικά, το βενζινοηλεκτρικό plug-in hybrid, με την ονομασία P400e, είναι το πιο σημαντικό για τη Land Rover, αφού απαντά σε επικρίσεις ότι το Sport καίει πολύ κι έχει υψηλές εκπομπές ρύπων.

Είναι επίσης το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο που παρουσιάζεται αφότου η Land Rover ανακοίνωσε, τον περασμένο μήνα, ότι θα διαθέσει στην αγορά μια εξηλεκτρισμένη έκδοση κάθε μοντέλου της έως το 2020. Το P400e συνδυάζει έναν 2λιτρο 4κύλινδρο Ingenium βενζίνης 300 PS με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 116 PS. Με συνολική απόδοση 404 PS και μόνιμη τετρακίνηση, το P400e κάνει το 0-100 km/h σε 6,7” και φτάνει τα 220 km/h.

Εκπέμπει 64 g/km CO2 στον μικτό τυποποιημένο κύκλο NEDC, με αντίστοιχη μέση κατανάλωση 2,8 lt/00km και μπορεί να καλύψει 50 km μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα του. Συγκριτικά, η έκδοση V6 ντίζελ εκπέμπει 185 g CO2/km και καταναλώνει 7,0 lt/100km.

Για περισσότερες πληροφορίες και video, που έχουμε ήδη παρουσιάσει από τον Οκτώβριο,  ακολουθήστε το παρακάτω link:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ανανέωση για το Range Rover Sport [video]

Απλά εδώ θα επαναλάβουμε ότι η μπαταρία ιόντων λιθίου των 13,1 kWh βρίσκεται κάτω από το δάπεδο του πορτμπαγκάζ και μειώνει τη χωρητικότητά του από τα 780 στα 703 λίτρα. Για να φορτιστεί πλήρως απαιτούνται 7 ώρες και 30’ σε κοινή πρίζα αλλά μόνο 2 ώρες και 45’ στο ειδικό wall box που μπορείτε να εγκαταστήσετε στο σπίτι σας.

Η ανανεωμένη γκάμα του Range Rover Sport θα αρχίσει να διατίθεται στην αγορά από τις αρχές του 2018.

[Πηγές: Land Rover, Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube