Ρεκόρ ανάβασης στον πιο επικίνδυνο δρόμο του κόσμου [videos]

Ρεκόρ ανάβασης στον πιο επικίνδυνο δρόμο του κόσμου [videos]

Ο Ιταλός Fabio Barone με Ferrari 458 ανέβηκε τον θρυλικό «Δρόμο των Θαυμάτων», με τις 99 στροφές και το απίστευτο τοπίο, σε χρόνο ρεκόρ.

Ο Tongtien Road στην Κίνα πρέπει να είναι ο πιο στριφτερός ασφαλτόδρομος του κόσμου.

Γνωστός και ως ο Δρόμος των Θαυμάτων, ανεβαίνει εξαιρετικά απότομες πλαγιές σε ένα εκπληκτικό δασωμένο βουνό. Το μήκος του δεν είναι μεγάλο, μόνο 10,9 χιλιόμετρα, αλλά περιλαμβάνει 99 στροφές (οι περισσότερες είναι φουρκέτες) και ανεβαίνει πάνω από 1.100 μέτρα. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα Pikes Peak σε μικρογραφία και στο (ακόμα) πιο επικίνδυνο.

Πολλοί έχουν διεκδικήσει κατά καιρούς το ρεκόρ χρόνου στη συγκεκριμένη ανάβαση, αλλά πιο γρήγορα απ’ όλους ανέβηκε την περασμένη εβδομάδα ο Ιταλός οδηγός αγώνων Fabio Barone με Ferrari 458 Italia. Ο χρόνος που πέτυχε (σε αγωνιστική εκδήλωση) ήταν 10’ 31” και η μέση ταχύτητά του 63 km/h.

Σας φαίνεται μικρή; Και ο Barone δείχνει να πηγαίνει αργά στο video που ακολουθεί;

Αναλογιστείτε ότι είχε να παίρνει μια στροφή περίπου κάθε 100 μέτρα, πάνω σε ένα δρόμο με πολύ κακή άσφαλτο και τρομακτικούς γκρεμούς να χάσκουν ελάχιστα μέτρα δεξιά κι αριστερά του. Η οδήγηση εδώ είναι αγχωτική, κι αυτό φαίνεται από την έκδηλη ανακούφιση και τους τρελούς πανηγυρισμούς του Barone στον τερματισμό. 

Επισήμως γνωστή ως Ορεινός Δρόμος Tianmenshan, η ανάβαση βρίσκεται μέσα στο εθνικό πάρκο Tianmen στην επαρχία Hunan. Η κατασκευή του δρόμου ξεκίνησε το 1998 και χρειάστηκαν οκτώ χρόνια για να ολοκληρωθεί. Η κορυφή βρίσκεται στα 1.300 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.   

Ο Barone, από την πλευρά του, έχει βαλθεί να σπάει τα ρεκόρ σε διαβόητα απαιτητικούς δρόμους του κόσμου. Πέρσι σημείωσε νέο ρεκόρ στη θρυλική ρουμάνικη Transfagarasan Highway που καβαλάει τα Καρπάθια – και ο χρόνος του καταγράφηκε στο Βιβλίο Guinness. Η Ferrari του έχει αναβαθμισμένες αναρτήσεις και φρένα, ενώ διάφορα μέρη από ανθρακόνημα έχουν μειώσει το βάρος της κατά 90 κιλά.

Ο Ιταλός περιέγραψε την ανάβασή του στο Δρόμο των Θαυμάτων ως το πιο δύσκολο εγχείρημα στη ζωή του ως οδηγού.

Αν δεν εντυπωσιαστείτε από τα οδηγικά του πλάνα, δείτε και το επόμενο video, που είχε γυρίσει παλιότερα η Red Bull στην ίδια ανάβαση, αλλά με drift cars που οδηγούσαν πρωταθλητές του είδους. Και μετά μου λέτε…

 


Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube