Ένα πολύ αληθοφανές FΙΑΤ 124 Coupé

Ένα πολύ αληθοφανές FΙΑΤ 124 Coupé

To σκίτσο για το πώς θα μπορούσε να είναι ένα 124 Coupé είναι τόσο αληθοφανές και δυνητικά εφικτό που δεν βλέπουμε γιατί η FIAT να μην το τολμήσει.

Οι συνάδελφοι από το ιταλικό OmniAuto γενικώς έχουν μεγάλη ρέντα στα σκίτσα που αφορούν τις εθνικές φίρμες. Αυτή τη φορά παρουσίασαν την υποθετική εκδοχή του κουπέ που βασίζεται πάνω στο FΙΑΤ 124 Spider, που με τη σειρά του πατάε πάνω στο Mazda MX-5.

Έτσι, η χειροκίνητη -αφοπλιστικής και πρακτικής απλότητας- υφασμάτινη οροφή έδωσε τη θέση της σε ένα μεταλλικό κλωβό που μεταμόρφωσε το ιταλικό ρόουντστερ σχεδόν σε fastback. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι το ανάλογο που παρουσίασε η Mazda δεν είναι με σταθερή οροφή , αλλά ένα παράγωγο με οροφή τάργκα που το ονομάζει MX-5 Retractable Fastback και που είδαμε να ντεμπουτάρει στο New York Internation Auto Show 2016.

Δεν βλέπουμε όμως γιατί χρειάζεται η FIAT να προχωρήσει σε μια τόσο πολύπλοκη και ενδεχομένως βαριά λύση, τη στιγμή μάλιστα που με ένα 124 Coupé υπηρετεί πιστά και την παράδοσή της. Από αυτό μάλιστα το πρωτότυπο 124 Coupé,  ή  124 Sport Coupé για να είμαστε ακριβέστεροι, που σχεδίασε το 1966 ο Mario Boano, είχε για έμπνευση ο σχεδιαστής του OmniAuto. Και η μοντέρνα βερσιόν που παρουσίασε και βλέπετε στη φωτογραφία είναι μια γοητευτική και κολακευτική αναφορά στο κλασικό μοντέλο.  

Εκτιμούμε ότι αν η FIAT κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, υπάρχει δυναμικό στο αυτοκίνητο να καταγράψει εμπορική πορεία τέτοια που να αποσβέσει την επένδυση για την παραγωγή του. Έτσι θα εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο την γκάμα της, ενώ μέσω ίσως κι άλλων «αναβιώσεων», θα ξεφύγει από την 500ρίλα.

[Πηγή OmniAuto.it]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube