Ένα ΜΙΝΙ γυρίζει το Nürburgring στις δύο ρόδες [video]

Ένα ΜΙΝΙ γυρίζει το Nürburgring στις δύο ρόδες [video]

Εκτός από τους οδηγούς που θέλουν να γυρίσουν το Nürburgring όσο γίνεται πιο γρήγορα, υπάρχουν και εκείνοι που θέλουν να κάνουν έναν πιο παράδοξο γύρο.

Λίγες μέρες μετά από την επίτευξη του νέου ρεκόρ ταχύτητας αυτοκινήτου που κινείται στους δύο τροχούς του από τον Vesa Kivimäki, ήρθε η στιγμή να δούμε και μια αντίστοιχη προσπάθεια στο Nürburgring Nordschleife.

Υπεύθυνος για αυτή είναι ο Κινέζος κασκαντέρ Han Yue, ο οποίος οδήγησε ένα ΜΙΝΙ Cooper S προηγούμενης γενιάς για τα 20,8 km της πίστας πατώντας μόνο στα πλαϊνά των δύο αριστερών τροχών του. Εκτός από το roll cage, το bucket και την αγωνιστική ζώνη, η μόνη άλλη επέμβαση που έχει γίνει στο ΜΙΝΙ είναι τα ειδικά ελαστικά του: είναι λάστιχα συμπαγή, χωρίς αεροθαλάμους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα 12 πιο εντυπωσιακά ρεκόρ με αυτοκίνητο [video]

Η προσπάθεια του Han Yue μεταδόθηκε με live streaming από τον επίσημο λογαριασμό του Nürburgring στο Facebook, όπου την παρακολούθησαν συνολικά περισσότεροι από 200.000 τηλεθεατές. Ποτέ άλλοτε δεν έχει καθίσει τόσος κόσμος να δει έναν τόσο αργό, αλλά και τόσο δύσκολο γύρο του Ring.

Το όνομα του Han Yue μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν, αφού ο ίδιος είχε πετύχει το ρεκόρ καλύτερου παρκαρίσματος το 2014. Για να το καταφέρει χώρεσε ένα ΜΙΝΙ σε μια θέση μόλις κατά οκτώ πόντους μεγαλύτερη από το αυτοκίνητο, με μια τιμονιά.

[Πηγή: autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube