Ρεκόρ ταχύτητας στις δύο ρόδες από τη Nokian [video]

Ρεκόρ ταχύτητας στις δύο ρόδες από τη Nokian [video]

Μια BMW 3 Series με λάστιχα της Nokian κινήθηκε πάνω στους δύο αριστερούς τροχούς της με 186 km/h, κατακτώντας το αντίστοιχο ρεκόρ.

Τα λάστιχα είναι σημαντικός παράγοντας στη σταθερότητα ενός αυτοκινήτου, κι ακόμα περισσότερο στην περίπτωση που το αυτοκίνητο πατάει μόνο στο πλαϊνό των δύο τροχών του και πάει για ρεκόρ ταχύτητας.

Η σχετική προσπάθεια οργανώθηκε από τη Nokian Tyres. Η εταιρία έφτιαξε ένα λάστιχο ειδικά για την περίσταση με την τεχνολογία Aramid Sidewall, δηλαδή με πλαϊνά ενισχυμένα με Kevlar. Το ρεκόρ έπρεπε να γίνει με αυτοκίνητο παραγωγής, οπότε επιλέχθηκε μια BMW 3 Series E92, στην οποία τοποθετήθηκε roll cage για λόγους ασφαλείας. Στο τιμόνι της κάθισε ο Φινλανδός κασκαντέρ Vesa Kivimäki.

Ο κανονισμός των Guinness World Records απαιτεί την κίνηση του αυτοκινήτου σε ένα τμήμα δρόμου με μήκος 100 m και προς τις δύο κατευθύνσεις εντός μίας ώρας, με την τελική επίδοση να προκύπτει από τον μέσο όρο των δύο μετρήσεων. Το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ είχε γίνει το 1997, και ήταν 181,25 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ρεκόρ ταχύτητας για την μηχανή κουρέματος γκαζόν της Honda [video]

Στην ευθεία των 2 km που επέλεξε η Nokian για την προσπάθεια, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 31 Αυγούστου, ο Vesa Kivimäki κατάφερε να ισορροπήσει το αυτοκίνητο στους δύο τροχούς και να κινηθεί με μέση ταχύτητα 186,27 km/h, πετυχαίνοντας έτσι το ρεκόρ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube