Ρεκόρ παρκαρίσματος και drifting για τη Mini και τη BMW [video]

Ρεκόρ παρκαρίσματος και drifting για τη Mini και τη BMW [video]

Το Mini κατέκτησε το ρεκόρ για το ταχύτερο παρκάρισμα, ενώ η BMW M4 για τα περισσότερα donuts γύρω από αυτοκίνητο που κινείται στις δύο ρόδες...

Δύο πρωτότυπα ρεκόρ πέτυχαν πρόσφατα τα αυτοκίνητα της Mini και της BMW σε εκδήλωση που διοργανώθηκε για αυτό τον σκοπό στην Κίνα, γράφοντας το όνομά τους στη λίστα των Guinness World Records.

Οι προσπάθειες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης China Drift Championship, που διοργανώθηκε στην κινεζική πόλη Chongqing. Ο Κινέζος οδηγός Han Yue εντυπωσίασε το κοινό όταν πάρκαρε με χειρόφρενο ένα Mini Cooper S ανάμεσα σε δύο άλλα Mini, σε χώρο που είχε μήκος μόλις 8 cm παραπάνω από το ίδιο το αυτοκίνητο. Πήρε έτσι το αντίστοιχο ρεκόρ Guinness από τα χέρια του Βρετανού Alastair Moffatt,  οποίος τον Ιούλιο του 2013 είχε χωρέσει σε μια «θέση» 8,6 cm μεγαλύτερη από το αυτοκίνητο που οδηγούσε.

Στη συνέχεια ο Han Yue ανέλαβε βοηθητικό ρόλο για άλλο ένα ρεκόρ. Σήκωσε ένα Mini Cooper στις δύο αριστερές ρόδες και κινήθηκε έτσι για ένα λεπτό, όσο ο συμπατριώτης του Zhang Shengjun έκανε γύρω του donuts με μια BMW M4. Κάνοντας συνολικά 10 κύκλους με το πλάι, ο Shengjun κατέκτησε κι αυτός το ρεκόρ Guinness που του αναλογούσε.

[Πηγή: Guinness World Records]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube