Εμφύλιος BMW: M2 vs M4 vs M5 vs M6 [video]

Εμφύλιος BMW: M2 vs M4 vs M5 vs M6 [video]

Τα τέσσερα σπορ μοντέλα της σημερινής γκάμας του Μ division της BMW στήνονται για μια κόντρα στα 0-402 m αλλά και εν κινήσει.

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κόντρες μεταξύ ανταγωνιστικών αυτοκινήτων της ίδιας κατηγορίας. Σε αυτή την περίπτωση όμως, η κόντρα γίνεται μεταξύ συμμάχων, και μάλιστα αρκετά διαφορετικών μεταξύ τους.

Το βρετανικό Carwow αποφάσισε να στήσει ένα dragster με όλα τα μοντέλα δρόμου του M division, αφήνοντας εκτός μόνο τα SUV. Με τα ισχυρότερα, 8κύλινδρα μοντέλα να είναι και βαρύτερα από τα 6κύλινδρα, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως η τελική κατάταξη δεν είναι σίγουρο ότι θα αντιστοιχεί σε εκείνη της ιπποδύναμης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε την BMW M3 στο Grossglockner [video]

Το πιο αδύναμο αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κόντρας είναι η BMW M2, με 370 PS. Επιπλέον, είναι η μοναδική με χειροκίνητο κιβώτιο, κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την αποστολή του οδηγού της, όταν έχει απέναντί του εξελιγμένα αυτόματα διπλού συμπλέκτη. Δίπλα της στήθηκε η μια Μ4 η οποία διαθέτει το Competition Pack, που ανεβάζει την ισχύ της στους 450 PS.

Η νέα BMW M5 μόλις παρουσιάστηκε, αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Η απερχόμενη Μ5 που επιλέχθηκε για την κόντρα δεν είναι μια απλή, αλλά η επετειακή 30 Jahre, οπότε αποδίδει 600 PS. Ακριβώς ίδια είναι και η ισχύς της Μ6, αφού φοράει το Competition Pack, όμως είναι και το βαρύτερο αυτοκίνητο της παρέας, με ονομαστικό βάρος που φτάνει τα 1.925 kg.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio [video]

Εκτός από την κόντρα από στάση ως τα 402 m, τα αυτοκίνητα του M division συγκρίθηκαν και στην επιτάχυνση εν κινήσει, από τα 80 km/h (50 mph) ως τα… κανείς δεν ξέρει. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η μέτρηση ξεκινάει με την Μ2 να έχει σχέση στο κιβώτιο και τελειώνει όσο ακόμα έχει 4η. Ποια λέτε ότι θα είναι η κατάταξη σε καθεμιά από τις δύο περιπτώσεις; Η απάντηση, στο παρακάτω video:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube