450 PS οι BMW Μ3 & Μ4 με το Competition Package

450 PS οι BMW Μ3 & Μ4 με το Competition Package

Η BMW M έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα τεχνικά στοιχεία για την αναβάθμιση των M3 και M4.

Όπως έχουμε ήδη γράψει, η BMW M θα διαθέσει από την άνοιξη και μετά ένα πακέτο βελτίωσης για τις M3 & M4 που θα ονομάζεται Competition Package και θα περιλαμβάνει μηχανολογικές κι αισθητικές αναβαθμίσεις.

Ο κινητήρας αποδίδει πλέον 450 ίππους αντί για 431, χωρίς να γίνεται λόγος για διαφοροποίηση στη ροπή. Οι 19 έξτρα ίπποι βελτιώνουν το χρόνο για τα 0-100 km/h κατά 0,1” σε όλες τις εκδόσεις, κάτι που σημαίνει ότι πλέον οι BMW M3 και M4 Coupé με το κιβώτιο M-DCT κάνουν ένα «ξερό» 4άρι και με το 6άρι χειροκίνητο 4,2”.

Το Competition Package περιλαμβάνει και την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, η οποία είναι επίσης βελτιωμένη. Εκτός από το λογισμικό της, νέα είναι επίσης τα αμορτισέρ, τα ελατήρια και οι αντιστρεπτικές. Ρυθμισμένο ξανά επάνω στις νέες παραμέτρους είναι και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο Active M Differential καθώς επίσης και ο έλεγχος της ευστάθειας. Το πακέτο συμπληρώνεται από πολυάκτινες, σφυρήλατες ζάντες που είναι ελαφρύτερες και πιο στιβαρές από τις στάνταρ. Οι εμπρός έχουν διάσταση 9Jx20" και οι πίσω 10Jx20", συνδυάζονται δε με λάστιχα 265/30 και 285/30 αντίστοιχα.



Στο αισθητικό κομμάτι, οι ζάντες συμπληρώνονται από τις μαύρες απολήξεις του συστήματος εξάτμισης που είναι ανασχεδιασμένο για πιο άγριο ήχο και περισσότερα σκασίματα. Διαφορά στο μάτι κάνουν και τα μαύρα γυαλιστερά φιλέτα εκατέρωθεν του σήματος στη μάσκα, στο πλαίσιο των παραθύρων, στα βράγχια των φτερών, στο πίσω σήμα και τους εξωτερικούς καθρέφτες.

Αντίστοιχα φιλέτα υπάρχουν και στο εσωτερικό, όμως τη μεγάλη διαφορά μέσα κάνουν τα πανέμορφα σπορ καθίσματα και οι ζώνες ασφαλείας που έχουν ραμμένη την κόκκινη/μπλε ρήγα. Τα συγκεκριμένα καθίσματα είναι αποκλειστικότητα των M3 και M4 Coupé.

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube