Elon Musk: Αν το Cybertruck δεν πουλήσει, θα φτιάξουμε ένα συμβατικό pick-up

Elon Musk: Αν το Cybertruck δεν πουλήσει, θα φτιάξουμε ένα συμβατικό pick-up

Ο CEO της Tesla δήλωσε πως δεν έγινε έρευνα στο απευθυνόμενο κοινό όσον αφορά το σχεδιασμό του Cybertruck.

Ο Elon Musk, μιλώντας για την αντισυμβατική σχεδίαση του Cybertruck, δήλωσε πως αν δεν άρεσε στους πελάτες της Tesla τότε θα το ανασχεδίαζαν για να δείχνει σαν ένα παραδοσιακό pick-up.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Tesla Cybertruck [video]

Σε συνέντευξή του στο Automotive News, ο CEO της Tesla αποκάλυψε πως δεν έκαναν την καθιερωμένη έρευνα με συμμετοχή απευθυνόμενου κοινού στη φάση σχεδιασμού και εξέλιξης. Αντίθετα, κατέληξαν από μόνοι τους σε ένα σχέδιο που τους φάνηκε «φανταστικό και υπερβολικά περίεργο».

«Εγώ απλά ήθελα να φτιάξω ένα φουτουριστικό άρμα μάχης - κάτι που να μοιάζει πως θα μπορούσε να βγει από τις ταινίες Blade Runner, Aliens ή κάτι παρόμοιο, αλλά την ίδια στιγμή να είναι πολύ πρακτικό», δήλωσε ο Musk. 

Ο ισχυρός άντρας της Tesla παραδέχθηκε ότι ο σχεδιασμός του Cybertruck ήταν εσκεμμένα εκκεντρικός, ενώ σε περίπτωση που δεν τα πάει καλά στην αρένα των πωλήσεων, το Plan B της εταιρείας είναι να φτιάξει μια ανασχεδιασμένη έκδοσή του που να μοιάζει περισσότερο με ένα παραδοσιακό pick-up: «Δεν ανησυχούσα πολύ σχετικά με το σχεδιασμό του, γιατί αν τελικά κανένας δεν θέλει να αγοράσει ένα περίεργο φορτηγό, θα φτιάξουμε ένα συμβατικό φορτηγό, κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν πολλά συμβατικά φορτηγά που μοιάζουν σχεδόν ίδια, με δυσκολία μπορείς να εντοπίσεις τις διαφορές. Και φυσικά, θα μπορούσαμε να αντιγράψουμε αυτή τη λογική - αυτό είναι εύκολο. Οπότε αυτή είναι η εναλλακτική στρατηγική μας σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο πραγματικός λόγος που έσπασαν τα παράθυρα του Tesla Cybertruck [video]

Μέχρι στιγμής, η Tesla έχει δεχθεί πάνω από 620.000 προπαραγγελίες για το Cybertruck που παρουσιάστηκε το Νοέμβριο του 2019. Όπως περιγράφει ο ίδιος: «Το Cybertruck μπορεί να είναι καλύτερο σπορτσκαρ από μια Porsche 911, καλύτερο φορτηγό από ένα F-150, ενώ είναι θωρακισμένο και δείχνει λες και ήρθε από το μέλλον. Αυτός ήταν και ο στόχος μας, αναγνωρίζοντας βέβαια πως θα μπορούσε να εξελιχθεί σε παταγώδη αποτυχία».

«Στόχος μας είναι να εντυπωσιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο με αυτό το pick-up. Θέλουμε να είναι κάτι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να ρυμουλκήσεις ένα σκάφος, ένα τρέιλερ αλόγου, να ξεριζώσεις δέντρα από το έδαφος, να βγεις εκτός δρόμου και να μη νοιάζεσαι για το αν θα γδάρεις το χρώμα καθώς δεν υπάρχει βαφή. Θα μπορούσες να συνθλίψεις πέτρες και να είσαι κομπλέ.»

[Πηγή: CarAdvice μέσω Automotive News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube