Το ηλεκτρικό NextEV Nio EP9 των 1.360 PS σπάει τα ρεκόρ σε Nürburgring και Paul Ricard [videos]

Το ηλεκτρικό NextEV Nio EP9 των 1.360 PS σπάει τα ρεκόρ σε Nürburgring και Paul Ricard [videos]

Το κινεζικό hypercar του 1 MW, μετά τη Nordschleife κατέκτησε και την πίστα F1 του Paul Ricard, στη Γαλλία.

Όπως το Koenigsegg One:1, έτσι και το NextEV Nio EP9 έχει ισχύ 1 Μεγαβάτ – σαν σταθμός ηλεκτροπαραγωγής μικρού νησιού!

 Το 1 MW αντιστοιχεί σε 1.360 ίππους, που παράγονται από 4 ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε τροχό, με το δικό του κιβώτιο μετάδοσης. Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι όμως η συνολική ροπή, που φτάνει τα 646 kgm!

Το κινεζικό Hypercar έχει πλαίσιο από ανθρακόνημα που ζυγίζει μόλις 168 kg και βοηθάει να συγκρατηθεί το συνολικό βάρος στα 1.735 kg.

Με αυτές τις προδιαγραφές, το Nio EP9 κάνει το 0-100 km/h σε 2,7”, το 0-200 km/h σε 7,1” για να φτάσει τελικά τα 312 km/h. H ενεργή ανάρτηση φροντίζει να διατηρεί το αμάξωμα πάντα τη σωστή απόσταση από το έδαφος ώστε να αναπτύσσεται κάθετη αεροδυναμική φόρτιση που στα 240 km/h φτάνει τους 2,45 τόνουςδιπλάσια από αυτήν ενός μονοθεσίου Formula 1, όπως ισχυρίζεται η NextEV. Παράλληλα, τα ειδικά φρένα της Alcon παρέχουν δύναμη πέδησης διπλάσια από ενός αγωνιστικού GT3.

Όπως γράψαμε ήδη, το Nio EP9, στις 12 Οκτωβρίου, πέτυχε χρόνο 7’ 05” 12 στα 20,8 km της «Πράσινης Κόλασης», σπάζοντας το ρεκόρ ηλεκτρικών αυτοκινήτων και περνώντας ειδικά αυτοκίνητα όπως το Nissan GT-R Nismo (7’ 08” 69) και το Lexus LFA Nurburgring (7’ 14”). Το σχετικό video ήδη το παρουσιάσαμε, αλλά επειδή πέρασε στα ψιλά, ιδού μια δεύτερη ευκαιρία να το δείτε:

Πέρα από τις φοβερές επιδόσεις σε ταχύτητα, το Nio EP9 εντυπωσιάζει και με τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του, αφού έχει αυτονομία που φτάνει τα 427 km και η υγρόψυκτη Li-ion μπαταρία του μπορεί να επαναφορτιστεί σε μόνο 45 λεπτά. Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να αντικατασταθεί με άλλη, φορτισμένη, σε μόλις 8 λεπτά.

Αυτά όμως ενδιαφέρουν περισσότερο τους… έξι τυχερούς μελλοντικούς ιδιοκτήτες Nio. Εμάς, ως αναγνώστες, μας ενδιαφέρει περισσότερο το ρεκόρ που έκανε το ηλεκτρικό hypercar στην πίστα Formula 1 του Paul Ricard, κοντά στη Νίκαια της Γαλλίας. Δείτε το στο video να πετυχαίνει χρόνο γύρου 1’ 52” 78 στις 4 Νοεμβρίου:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube