Επίσημο: Η NextEV αποκαλύπτει το ηλεκτρικό Nio EP9 των 1.360 PS [video]

Επίσημο: Η NextEV αποκαλύπτει το ηλεκτρικό Nio EP9 των 1.360 PS [video]

Η NextEV επανέρχεται στο θέμα του ηλεκτρικού σούπερκαρ των 1.360 ίππων Nio EP9 με video και δηλώνοντας ότι θα κατασκευαστούν μόνο έξι κομμάτια, αρχής γενομένης από το 2017.

Η NextEV, η κινεζικής εθνικότητας κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων, λανσάρισε ένα νέο μοντέλο υπό την ονομασία Nio, που πρόκειται για ένα εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής σούπερκαρ.

Με κωδικό χαρακτηριστικό Nio EP9, το κινεζικό EV πρόκειται για ένα διθέσιο, τετρακίνητο σούπερκαρ με τέσσερις ηλεκτρονικητήρες και αντίστοιχα κιβώτια ταχυτήτων που εξελίχτηκε σε συνεργασία με την ομάδα της NextEV στη Formula E. Η συνδυασμένη ισχύς του αυτοκινήτου φτάνει τα ένα μεγαβάτ, που του επιτρέπει να επιταχύνει από στάση στα 100 m/h σε 2,7” και την τελική του να φτάνει τα 312 km/h.

H NextEV δηλώνει ότι το αυτοκίνητο γύρισε στο Nürburgring σε 7’ 05” 12, χρόνος που είναι πιο αργός κατά οκτώ δευτερόλεπτα από την Porsche 918 Spyder, καταρρίπτοντας κατά 17” το προηγούμενο ρεκόρ ηλεκτρικού αυτοκινήτου που είχε η Toyota με το TMH EV P001.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tecnicar Lavinia: Το πρώτο ιταλικό ηλεκτρικό supercar

H NextEV υποστήριξε ότι το EP9 είναι ικανό να πετύχει πλευρική επιτάχυνση 2,53g σε στροφή και διαμήκη 3,3g κατά το φρενάρισμα. Δηλώνει επίσης ότι το αυτοκίνητο παράγει δύο φορές την κάθετη αεροδυναμική πίεση ενός μονοθεσίου της F1 ή 24.000Ν στα 240 km/h και ότι είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας FIA LMP1, παρόλο που δεν είναι αγωνιστικό.



Το βάρος του EP9 είναι 1.735 kg και τροφοδοτεί τα τέσσερα ηλεκτρομοτέρ του μέσω δύο συστοιχιών μπαταριών ιόντων λιθίου, έμμεσα υγρόψυκτων. Οι μπαταρίες χρειάζονται 45’ για να φορτίσουν πλήρως, επαρκώντας έτσι για μια αυτονομία της τάξης των 430 km. Επίσης ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου είναι τέτοιος που να επιτρέπει την ταχεία αντικατάστασή τους.

Η NextEV λέει ότι το EP9, από το οποίο θα κατασκευαστούν μόλις έξι κομμάτια, χρησιμεύει για την εταιρεία ως μια δήλωση για το πού μπορεί να φτάσει η τεχνολογία της. Το αυτοκίνητο θα ακολουθηθεί από το λανσάρισμα ενός συμβατικού, ευρείας παραγωγής EV, αρχικά για την κινεζική αγορά το 2017. Ωστόσο, παρότι οι τεχνικές και άλλες λεπτομέρειες γι’ αυτό ο τελευταίο παραμένουν διαβαθμισμένες, εκπρόσωπος της NextEV είπε στους συναδέλφους μας στο Autocar ότι η διάθεση του αυτοκινήτου στην Ευρώπη και στην Αμερική βρίσκεται υπό διερεύνηση.



«Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται στα πρόθυρα μιας βαθιάς αλλαγής», είπε ο William Li, ιδρυτής και πρόεδρος της NextEV. «Στην επόμενη δεκαετία, το αυτοκίνητο θα εξελιχτεί στην πιο “έξυπνη” συσκευή που θα μπορεί να έχει κάποιος και θέλουμε να φέρουμε την εμπειρία το κινητού ίντερνετ στο αυτοκίνητο».

«Το Nio είναι μια φίρμα που θα δίνει ζωντάνια και απόλαυση. Θα φέρει επανάσταση στην εμπειρία ιδιοκτησίας ενός αυτοκινήτου για τους χρήστες του και θα επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει να προσφέρεις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και προϊόντα», ολοκλήρωσε ο Li.

[Πηγή Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube