Elegend EL1, το ηλεκτρικό Audi Quattro S1 στην παραγωγή [video]

Elegend EL1, το ηλεκτρικό Audi Quattro S1 στην παραγωγή [video]

Η γερμανική start-up θα ξεκινήσει σύντομα την παραγωγή του Elegend EL1. Ένα ηλεκτρικό κουπέ, ένας φόρος τιμής σε ένα από τα πιο θρυλικά Audi στην Ιστορία.

Elegend EL1

Πριν από δύο χρόνια, η start-up Elegend παρουσίασε μια σπουδή για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με ρετρό εμφάνιση. Πιο συγκεκριμένα, το Elegend EL1 πήρε τα χαρακτηριστικά του θρυλικού Audi Quattro S1, θρύλου των ράλι.

Έκτοτε, η εταιρεία ήταν διακριτική σχετικά με το θέμα και δεν ήταν γνωστό αν θα πραγματοποιούσε αυτό το πρότζεκτ. Κάτι που φαίνεται να συμβαίνει, καθώς μπορέσαμε να δούμε ένα νέο δοκιμαστικό βίντεο του μοντέλου ή πιο συγκεκριμένα του μονοκόκ του. Εμφανίζεται σε μια πλατφόρμα με κινητήρα και μπαταρία και, επιτέλους, κινείται.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα κατασκευαστούν 30 κομμάτια από το Elegend EL1, με καθένα τους να κοστίζει €890.000

Elegend EL1

Οι δοκιμές συνεχίζονται, όπως φαίνεται στο βίντεο του JM Garage, και μαθαίνουμε ότι η παραγωγή πλησιάζει. Η κατασκευή του Elegend EL1 θα ξεκινήσει το 2024, προκειμένου να εμφανιστεί σε τελική έκδοση σε ένα χρόνο, στο Pebble Beach.

Το κουπέ Elegend EL1 θα αποδίδει πάνω από 800 ίππους και λέγεται ότι θα μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,2 δευτερόλεπτα. Επίδοση που θα καταφέρνει παρά τους δύο τόνους του, 100 κιλά περισσότερα από την πρώτη εκτίμηση. Αύξηση της μάζας που προέκυψε παρά τη μείωση της μπαταρίας, από 90 kWh σε 80 kWh.

Θα υπάρχουν κανονικά 30 παραδείγματα του Legend EL1 που εγκαταλείπει το εργοστάσιο της start-up. Η τιμή θα είναι τόσο υψηλή όσο αρχικά αναμενόταν, στις 890.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα κατασκευαστούν 30 κομμάτια από το Elegend EL1 στο ατελιέ της γερμανικής start-up. Με την τιμή του καθενός να έχει αρχικά καθοριστεί στις 890.000 ευρώ.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube