E-Legend EL1: Φόρος τιμής στο Audi Sport Quattro

E-Legend EL1: Φόρος τιμής στο Audi Sport Quattro

Ένα ηλεκτρικό σπορ μοντέλο περιορισμένης παραγωγής με 816 PS και νοσταλγική σχεδίαση.

Η γερμανική φίρμα E-Legend παρουσίασε το EL1, ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο περιορισμένης παραγωγής που αποτελεί φόρο τιμής στο θρυλικό Audi Sport Quattro.

Στόχος της E-Legend είναι να φέρει τα ένστικτα της αναλογικής οδήγησης στη σύγχρονη εποχή. Το EL1 βασίζεται σε ένα ελαφρύ ανθρακονημάτινο monocoque και κινείται με τη βοήθεια τριών ηλεκτροκινητήρων συνδυαστικής ισχύος 600 kW (816 PS) που χαρίζουν επιτάχυνση 0-100 km/h σε 2,8".

Η μπαταρία 90 kWh επιτρέπει αυτονομία 400 km και σύμφωνα με το δελτίο τύπου μπορεί να βγάλει δύο γύρους στο e Nürburgring Nordschleife ακόμα και στην πιο απαιτητική ενεργειακά λειτουργεία οδήγησης Sport Plus. Το συνολικό βάρος του οχήματος είναι 1.680 kg ενώ εξοπλίζεται με τριπλά ρυθμιζόμενη ανάρτηση.

E-Legend EL1

Σχεδιαστικά οι αναφορές στο Quattro είναι κάτι περισσότερο από εμφανείς, με παρόμοια σιλουέτα, τετραγωνισμένα φτερά, λευκές ζάντες (19" εμπρός και 20" πίσω), τρεις σχισμές στο καπό, αεροτομή και μικρά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED. Στο εσωτερικό η εικόνα είναι λιττή με ψηφιακό πίνακα οργάνων, κεντρική οθόνη αφής και δύο ακόμα οθόνες που παίζουν το ρόλο των καθρεφτών.

Η E-Legend θα κατασκευάσει 30 μονάδες του EL1 με αρχική τιμή €890.000 προ φόρων. Μετά το EL1 η εταιρεία θα παρουσιάσει δύο ακόμη ηλεκτρικά μοντέλα περιορισμένης παραγωγής εμπνευσμένα από αγωνιστικά του παρελθόντος.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube