Έκλεβαν Peugeot 3008 μέσα από το εργοστάσιο!

Έκλεβαν Peugeot 3008 μέσα από το εργοστάσιο!

Πέντε άτομα συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα ως διακινητές κλεμμένων αυτοκινήτων που τα «έπαιρναν» απευθείας από το εργοστάσιο του Sochaux.

Ποιος τρόπος θα μπορούσε να είναι καλύτερος από το να κλέβεις αυτοκίνητα, ήσυχα και ωραία, κατευθείαν από τη γραμμή παραγωγής; 

Αυτή ήταν η ιδέα που είχε μια συμμορία που λυμαινόταν το εργοστάσιο του Groupe PSA στο Sochaux-Montbéliard, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Le Figaro.

Οι Γάλλοι συνάδελφοι ανέφεραν την περασμένη Παρασκευή ότι η Αστυνομία της Mulhouse συνέλαβε τις τελευταίες μέρες πέντε άτομα, ηλικίας περίπου πενήντα ετών. Ήταν όλοι γνώριμοι της Αστυνομία, ενώ πηγή που γνωρίζει από κοντά την υπόθεση, έκανε λόγο για «έμπειρους κακοποιούς».

Η πηγή της Le Figaro ανέφερε ότι περίπου είκοσι αυτοκίνητα εκλάπησαν χωρίς να παραβιαστούν. Και ήταν στην πλειονότητά τους Peugeot 3008. Τα κλεμμένα αυτοκίνητα στη συνέχεια αποστέλλονταν στη Maghreb -Μαρόκο, Αλγερία και Τυνησία. Το Groupe PSA επιβεβαίωσε τις πρόσφατες κλοπές σε αυτό το εργοστάσιο, το οποίο συναρμολογεί επίσης το Peugeot 308 και το Opel Grandland X, και ανέφερε ότι ο όμιλος είχε ήδη προβεί σε καταγγελία.

Από τους πέντε συλληφθέντες, ο ένας αφέθηκε ελεύθερος. Οι άλλοι τέσσερις κατηγορήθηκαν για εγκληματική συνωμοσία, κλοπή και απόκρυψη κλοπιμαίων. Ένας εξ αυτών ετέθη υπό δικαστική εποπτεία, ενώ οι άλλοι τρεις προφυλακίστηκαν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, ένας από τους υπόπτους είχε συλληφθεί παλαιότερα για παρόμοιες πράξεις, πάλι στο Sochaux. Η έρευνα θα πρέπει να καθορίσει εάν οι κατηγορούμενοι είχαν βοήθεια μέσα από το εργοστάσιο. Τα κλαπέντα αυτοκίνητα δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube