Η VW εκλαϊκεύει την ηλεκτροκίνηση

Η VW εκλαϊκεύει την ηλεκτροκίνηση

Η Volkswagen θα δημιουργήσει ένα μικρό φθηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα κάνει αυτή την τεχνολογία προσιτή σε όλους.

Προσπαθώντας με κάθε τρόπο να αμβλύνει τις εντυπώσεις από το σκάνδαλο Dieselgate η Volkswagen επεξεργάζεται το σχέδιο δημιουργίας ενός αυθύπαρκτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου μαζικής παραγωγής, κόντρα στο Tesla 3 και στο Chevrolet Bolt.

Παρότι η εταιρεία έχει ήδη ηλεκτρικές εκδόσεις μοντέλων, εδώ μιλάμε για ένα αυτοκίνητο σχεδιασμένο εξ’ αρχής για να είναι ηλεκτρικό και μόνο. Χρησιμοποιώντας το ηλεκτρικό κύκλωμα νέας τεχνολογίας 48-volt, οι τεχνικοί πιστεύουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτονομία τουλάχιστον 300 χιλιομέτρων. Το σχέδιο λέγεται ότι αποτελεί προσωπικό στοίχημα του προσφάτως διορισθέντα CEO της VW, Herbert Diess, προκειμένου να βελτιώσει την εικόνα της εταιρείας.

Ο Δρ. Diess θέλει να κάνει την VW τον πρώτο μαζικό κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Και παρότι η τεχνολογία θα είναι εν πολλοίς κοινή με αυτή που θα χρησιμοποιηθεί στην ηλεκτρική έκδοση του επόμενου Golf, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που περιλαμβάνουν τα σχέδια του CEO της VW είναι για ένα φθηνότερο προϊόν. Δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί αν θα είναι ένα σεντάν ή ένα hatchback, αλλά το σίγουρο είναι πως θα έχει ιδιαίτερη σχεδίαση και ξεχωριστή προσωπικότητα. Και κυρίως, μεγαλύτερη αυτονομία από του e-Golf.

Το Golf 8 θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα που εξελίσσεται με τον κωδικό MEB. Αν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο βασίζεται σε αυτήν, θα μπορούσε να παρουσιαστεί πριν το οκτάρι Golf που αναμένεται το 2018. Αυτό είναι ένα ζήτημα επί του οποίου τα μεγάλα κεφάλια της VW δεν έχουν ακόμη αποφανθεί. Η ρευστή πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη και στον πλανήτη γενικότερα, λένε, ίσως έχει δημιουργήσει πολύ διαφορετικές ανάγκες στην αγορά του αυτοκινήτου ως τότε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube