Η DS θα λανσάρει καινοτόμο σύστημα ανάρτησης το 2018

Η DS θα λανσάρει καινοτόμο σύστημα ανάρτησης το 2018

Θα προσφέρει άνεση ανώτερη του ανταγωνισμού, διατηρώντας και υψηλό επίπεδο δυναμικής συμπεριφοράς.

Το σύστημα δεν θα είναι το ίδιο με αυτό που εξελίσσει η αδελφή φίρμα της Citroën και θα παρουσιαστεί με το λανσάρισμα της επόμενης γενιάς μοντέλων της DS, το 2018.

Μιλώντας στην παρουσίαση του νέου DS3, στο Παρίσι, ο υπεύθυνος προϊόντος και εξέλιξης της DS, Eric Apode, δήλωσε: «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε σε ποιο μοντέλο, αλλά θα λανσάρουμε ένα ειδικό σύστημα ανάρτησης, ξεκινώντας με τα πρώτα μοντέλα του 2018».

Κορυφαία στελέχη της εταιρείας λένε ότι το νέο σύστημα θα συνεχίσει την 60ετή ιστορία καινοτομιών της DS και θα διατηρήσει τη φήμη της ότι προσφέρει αυτοκίνητα με υψηλό επίπεδο άνεσης χρησιμοποιώντας ριζοσπαστικά συστήματα ανάρτησης όπως η υδροπνευματική της πρώτης Citroën DS19 (βλ. σχέδιο κάτω), που κρατούσε το αμάξωμα οριζόντιο και μπορούσε να αυξομειώσει την απόσταση από το έδαφος.

Ο Apode περιέγραψε το σύστημα ως high-tech”, αλλά είπε ότι δεν πρόκειται για επιστροφή του υδροπνευματικού συστήματος: «Πιστεύουμε ότι τώρα, με την εξέλιξη των ηλεκτρονικών, μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα».

Τα λόγια του εξηγούν αυτό που είχε πει ο CEO της DS, Yves Bonnefont, πέρσι στην έκθεση της Σαγκάης: «Η τεχνολογία μας ανοίγει ευκαιρίες που είμαστε αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούμε», είχε πει. «Δεν μπορώ να γίνω πιο συγκεκριμένος, όμως ναι, υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι εξελιγμένο στο τμήμα προηγμένης μηχανολογίας που ελπίζουμε ότι θα δουλέψει σε όλες τις μελλοντικές πλατφόρμες μας».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube