Mercedes-Benz: επέλαση ηλεκτρικών μοντέλων από το 2018

Mercedes-Benz: επέλαση ηλεκτρικών μοντέλων από το 2018

Η Mercedes-Benz εξελίσσει μια νέα πλατφόρμα αποκλειστικά για ηλεκτροκίνηση, η οποία θα είναι η βάση για τέσσερα επερχόμενα ηλεκτροκίνητα μοντέλα

Η νέα πλατφόρμα, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Car, θα ονομάζεται EVA και θα έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την πλατφόρμα MRA, η οποία είναι η βάση για όλα τα μοντέλα της Mercedes-Benz από τη C-Class μέχρι και την S-Class.

Αν και τίποτα δεν είναι επίσημο αυτή τη στιγμή, η νέα πλατφόρμα φημολογείται πως εξελίσσεται ώστε να μπορεί να φιλοξενεί μια τεράστια συστοιχία μπαταριών, η οποία θα ζυγίζει κοντά στα 400 κιλά.

Το πρώτο μοντέλο που θα κατασκευαστεί πάνω στη συγκεκριμένη πλατφόρμα θα παρουσιαστεί μέσα στο 2018 και θα είναι μάλλον ένα σεντάν με διαστάσεις ανάμεσα στην C-Class και την E-Class. Σύντομα θα ακολουθήσει και ένα ηλεκτρικό SUV με διαστάσεις ανάμεσα στην GLC και την GLE. Σε μεταγενέστερο χρόνο οι πληροφορίες θέλουν την Mercedes-Benz να παρουσιάσει μια ηλεκτρική λιμουζίνα στις διαστάσεις της S-Class, καθώς και ένα SUV μεγαλύτερο από την GLS.



Τα πισωκίνητα σεντάν θα κινούνται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ που θα αποδίδει 402 PS ενώ στα SUV η κίνηση θα μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς από έναν επιπλέον ηλεκτρικό κινητήρα ο οποίος θα αποδίδει είτε 120, είτε 201 PS, ανάλογα με το μοντέλο. Όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα θα εξοπλίζονται με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, torque vectoring, και ένα τελευταίας τεχνολογίας σύστημα ανάκτησης της ενέργειας.

Η Mercedes-Benz προσδοκά πάνω από 20.000 ετήσιες πωλήσεις για κάθε ηλεκτρικό της μοντέλο, ενώ οι τιμές αναμένεται να ξεκινούν από τις €98.000.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube