Η Mitsubishi θα φτιάξει ένα σύγχρονο, plug-in hybrid Model A

Η Mitsubishi θα φτιάξει ένα σύγχρονο, plug-in hybrid Model A

Για τα 100 χρόνια της, η Mitsubishi ετοιμάζει μια σύγχρονη εκδοχή του πρώτου μοντέλου της, του Model Α του 1917, με βάση ένα… Outlander PHEV.

Όταν μια αυτοκινητοβιομηχανία έχει γενέθλια, είναι αναμενόμενο το να βγάλει στην παραγωγή κάποιο επετειακό μοντέλο, ως φόρο τιμής στα αυτοκίνητα που φορούσαν το ίδιο σήμα στη μάσκα πριν από πολλές δεκαετίες.

Η Mitsubishi όμως φαίνεται ότι πάει ένα βήμα παραπέρα, επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυσή της. Οι υπεύθυνοι της ιαπωνικής φίρμας ίσως σκέφτηκαν ότι τα ιστορικά μοντέλα ενδιαφέρουν κυρίως τους μεγαλύτερης ηλικίας φίλους της αυτοκίνησης, οι νέοι ενδιαφέρονται για τις βελτιώσεις και η υψηλή αλλά ρεαλιστικά εφαρμόσιμη σύγχρονη τεχνολογία είναι αυτό που τελικά ενδιαφέρει τους υποψήφιους αγοραστές. Αποφάσισαν λοιπόν να παντρέψουν αυτούς τους τρεις διαφορετικούς κόσμους σε έναν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Nissan αναλαμβάνει τον έλεγχο της Mitsubishi με πρόεδρο τον Ghosn

Τα 100ά γενέθλια της Mitsubishi είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθεί ο κόσμος από πού ξεκίνησε η φίρμα, οπότε στο επίκεντρο θα βρεθεί το πρώτο αυτοκίνητό της, το Model A του 1917. Για να είναι επίκαιρο το 2017, και σύμφωνο με τις σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις της Mitsubishi, το εορταστικό Model A δεν θα βγει από το μουσείο της αλλά θα φτιαχτεί από το μηδέν, με βάση ένα σημερινό… Outlander PHEV. Και παρότι αυτό το πάντρεμα θα μπορούσε να γίνει στην εντέλεια από τους μηχανικούς της φίρμας, η διαδικασία δεν θα ήταν αντίστοιχα ελκυστική με το να πραγματοποιήσουν τη μετατροπή κάποιοι άνθρωποι που ξέρουν να αναδεικνύουν και να προωθούν τέτοια εγχειρήματα. Έτσι τη δουλειά ανέλαβε η… West Coast Customs.

Αν το όνομα West Coast Customs δεν σας λέει τίποτα, να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για τον αμερικανικό οίκο βελτίωσης και custom κατασκευών που έγινε γνωστός κυρίως μέσα από την εκπομπή Pimp My Ride του MTV. Σήμερα, η αντίστοιχη εκπομπή φέρει το όνομα της εταιρίας, και προβάλλεται από το αυτοκινητικό παρακλάδι Velocity του Discovery Channel. Το επόμενο project της WCC λοιπόν, είναι η κατασκευή ενός Mitsubishi Model A του 1917 με βάση ένα σημερινό Mitsubishi Outlander PHEV.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Mitsubishi εξελίσσει μια πιο προχωρημένη τετρακίνηση

Το… Mitsubishi Model A PHEV δουλεύεται αυτή την περίοδο και το τελικό αποτέλεσμα θα προκύψει το ερχόμενο καλοκαίρι, οπότε και θα αποκαλυφθεί στην εκπομπή. Περιμένουμε με μεγάλη περιέργεια να δούμε τι θα προκύψει από αυτή την απρόσμενη συνεργασία.

[Πηγή: autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube