Η Nissan αναλαμβάνει τον έλεγχο της Mitsubishi με πρόεδρο τον Ghosn

Η Nissan αναλαμβάνει τον έλεγχο της Mitsubishi με πρόεδρο τον Ghosn

Ο 62χρονος Carlos Ghosn ενσωμάτωσε την προβληματική Mitsubishi Motors στη Συμμαχία Renault-Nissan, αναλαμβάνοντας προσωπικά τη θέση του προέδρου της μικρής ιαπωνικής εταιρείας.

Ο Ghosn προβλέπει σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε εξοικονόμηση το 2017, καθώς το νέο γκρουπ μπαίνει στο κλαμπ μιας χούφτας αυτοκινητοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται σε μαζική κλίμακα.

Η Nissan Motor Co. και η Mitsubishi Motors απεργάζονται πλέον σχέδιο για να αποκομίσουν συνδυασμένη εξοικονόμηση 49 δισ. γεν ή $473,2 εκατ. στην επόμενη φορολογική χρήση μέσω κοινής παραγωγής, κατανομής προϊόντων, συνδυασμό προμηθειών και άλλων συνδυασμένων επιχειρήσεων και λειτουργιών που θα διαμοιράζουν το κόστος σε μεγαλύτερο όγκο οχημάτων.

Η εξαγορά ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη, όταν η Nissan προχώρησε στην εξαγορά του 34% έναντι 237 δισ. γεν ή $2,29 δισ. δολαρίων, εξαπολύοντας ταυτόχρονα μια σαρωτική αλλαγή στις ιθύνουσες θέσεις της Mitsubishi.

«Σήμερα η παγκόσμια κυριαρχία μας έχει φτάσει σε ένα σημείο καμπής», δήλωσε ο Ghosn. «Με τη Mitsubishi, η Συμμαχία θα αποκτήσει πλεονέκτημα κλίμακας έναντι των περισσοτέρων κατασκευαστών και κανένα μειονέκτημα».

Ο Ghosn λέγεται ότι ζήτησε από τον Osamu Masuko, πρόεδρο και εκτελεστικό πρόεδρος της Mitsubishi να παραμείνει στη θέση του προέδρου, ακόμα κι αν παραιτηθεί από εκτελεστικός πρόεδρος, αφήνοντας το πόστο αυτό στον Ghosn.
 

Καθώς για τον Ghosn αυτός θα είναι ο τρίτος προεδρικός θώκος, ύστερα από αυτούς στις Renault και Nissan, όρισε τον Hiroto Saikawa, εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Nissan και επικεφαλής ανταγωνισμού, ως αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο στη Nissan. O ίδιος θα συνεχίσει να υπηρετεί ως διευθύνων σύμβουλος και εκτελεστικός πρόεδρος σε Renault και Nissan.
 

«Δεν θα υπάρξει καμία απώλεια ή διασπορά προσοχής στη Nissan», είπε ο Ghosn σχετικά με την απόφαση να διορίσει αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο για να καλύψει την κορυφαία θέση στο ένα μέλος της Συμμαχίας. «Θέλετε μια απόφαση από έναν διευθύνοντα σύμβολο, να ’τος. Θέλουμε να κινηθούμε γρήγορα, αποφασιστικά… Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του τι σκέφτομαι και του τι σκέφτεται».

Ως μέρος της εξαγοράς, ο Ghosn διόρισε τρία ακόμη στελέχη της Nissan στο αποψιλωμένο 11μελές πλέον ΔΣ της Mitsubishi. Επιπλέον, η Nissan τοποθέτησε το κορυφαίο στέλεχός της, Trevor Mann , ως νέο επιχειρησιακό επικεφαλής της Mitsubishi. O Mann θα αφήσει το πόστο που κρατούσε μέχρι σήμερα ως επικεφαλής επιδόσεων στη Nissan.

Σχετικά
Το σκάνδαλο «έφαγε» τον πρόεδρο της Mitsubishi
Η Mitsubishi παραδέχθηκε ότι «πείραζε» τις καταναλώσεις μοντέλων της στην Ιαπωνία
Η Nissan μελετά την εξαγορά της Mitsubishi
Mitsubishi: Από το 1991 «έκλεβε» με την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων
Συνεργασία Renault-Nissan Alliance και Mitsubishi Motors
Η Nissan Motor Co. αγόρασε μερίδιο της Mitsubishi Motors αξίας 2,2 δις δολαρίων [video]

[Πηγή automotive news]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube