Η Jaguar δεν θα πέσει χαμηλά

Η Jaguar δεν θα πέσει χαμηλά

Η Jaguar το σκέφτηκε αλλά τελικά δεν θα βγάλει μικρότερο μοντέλο από την ΧΕ.

Εδώ και καιρό η Jaguar εξετάζει την πιθανότητα να βγάλει ένα μικρότερο βασικό μοντέλο για να κοντράρει το Audi A3 και τις Mercedes A-Class και CLA. Αλλά νεότερο ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι τελικά δεν θα προχωρήσει στην παραγωγή ενός τέτοιου αυτοκινήτου, τουλάχιστον όχι στο άμεσο μέλλον.

Ο Matthew Wiesner, διευθυντής της Jaguar Αυστραλίας, παραδέχτηκε ότι η τάση για μικρότερα αυτοκίνητα στην πολυτελή κατηγορία είναι πολύ ισχυρή, και όσοι κατασκευαστές το έχουν τολμήσει τα πηγαίνουν καλά στην αγορά. Παρόλα αυτά, απέκλεισε το ενδεχόμενο η Jaguar να προχωρήσει σε αυτό το δρόμο στο μέλλον, τουλάχιστον στο διάστημα που μπορεί κανείς να προβλέψει.

Πόσο είναι αυτό; Τουλάχιστον ως το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας. Μετά, παρόλα αυτά, είναι μια πιθανότητα. Καθώς υπάρχει κενό στην γκάμα της εταιρείας και θα ήθελε να την δει να εξαπλώνεται σε αυτά τα χωράφια.

Η πλατφόρμα iQ της JaguarLand Rover μπορεί να σμικρυνθεί ώστε να φιλοξενήσει ένα αυτοκίνητο μικρότερο της ΧΕ. Αλλά το αποτέλεσμα θα είναι ένα μάλλον ακριβό αυτοκίνητο, το οποίο θα πρέπει να έχει πολυτελές εσωτερικό αλλά δεν θα μπορεί να έχει αρκετά μεγάλους χώρους. Για να λύσει αυτό το πρόβλημα θα πρέπει η εταιρεία να φτιάξει μια νέα προσθιοκίνητη πλατφόρμα, αλλά ακόμη κι αν επιλεγεί αυτή η λύση, το αυτοκίνητο θα πρέπει οπωσδήποτε να φωνάζει την καταγωγή του και να δείχνει μια πραγματική Jaguar. Μπορεί μια προσθιοκίνητη πλατφόρμα να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube