20 χρόνια Audi A3

20 χρόνια Audi A3

To A3, δημιουργώντας μια νέα κατηγορία πριν από 20 χρόνια, άνοιξε τον εμπορικό διασκελισμό της Audi και έθεσε νέα στάνταρ στην κόμπακτ κατηγορία.

Τα βασικά πολυτελή αυτοκίνητα αποτελούν σφόδρα δημοφιλή κατηγορία σήμερα, οπότε είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναφέρουμε ότι το Audi A3 με τη σειρά του απετέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα γι’ αυτήν πριν από 20 χρόνια.

Το πρώτο αυτοκίνητο της σειράς άφησε πίσω του τη γραμμή παραγωγής στις 18 Σεπτεμβρίου του 1995 και η Audi δήλωσε ότι το A3 έθεσε «νέες προδιαγραφές στην κόμπακτ κατηγορία με το σπορ χαρακτήρα του, την υψηλή τεχνική κατασκευής και το έξτρα σύστημα τετρακίνησης».

Στα τελευταία χρόνια, το κόμπακτ γερμανικό μοντέλο έγινε ακόμα πιο δημοφιλές, καθώς η Audi παρουσίασε και τη σεντάν εκδοχή του, αλλά και μπόλικες φιλικές προς το περιβάλλον εκδόσεις του, περιλαμβανομένων των e-tron και g-tron. Συνολικά, το Audi A3 διατίθεται σε περισσότερες από 100 αγορές και η συνολική παραγωγή του τα τελευταία 20 χρόνια έφτασε τα 3.647.833 αυτοκίνητα.   

Σε επίσημη δήλωση του καθηγητή δρ. Hubert Waltl, μέλους του ΔΣ της Audi αναφέρθηκε ότι «τα 20 χρόνια του Α3 αποτελούν 20 χρόνια επιτυχίας της κόμπακτ κατηγορίας. Τότε, δημιουργήσαμε μια νέα κατηγορία. Σήμερα, η πληθωρική γκάμα της οικογένειας του Α3 αποτελεί ένα σταθερό συστατικό της γκάμας των μοντέλων μας».

[Πηγή Audi]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube